Hlavní navigace

HP oznámilo 4K monitor Spectre 32, s 32" VA panelem pro sledování filmů

9. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme tu psali o profesionálním 4K monitoru HP Dreamcolor Z32x. Ten nebude na pořízení domů nic levného, ovšem stejná firma nyní chystá ještě jednu dvaatřicítku, která by měla být o něco dostupnější (aspoň relativně). Milovníkům větších úhlopříček nabídne LCD nazvané Spectre 32, opět s rozlišením 4K. Tento monitor (HP jej označuje za „studiový“) je proti Z32x zaměřen hlavně na konzumaci videa, lze říct, že je tak trochu televizí bez tuneru.

V materiálech na webu HP je monitor prezentován hlavně v multimediální roli a pro sledování filmů by řadě lidí mělo vyhovovat také to, že je v něm panel technologie VA (kvůli lepší černé a vyššímu kontrastu – v tomto případě je udáván statický poměr 3000:1). Ta není u takovýchto obrazovek moc častá, takže lze říct, že Spectre 32 přispěje k větší diverzitě v nabídce. Moc dalších parametrů HP ovšem k monitoru nesdělilo, takže kromě kontrastu, pozorovacích úhlů 178°/178° a rozlišení 3840 × 2160 mnoho nevíme.


Monitor HP Spectre 32

Podstavec je už vyloženě takový televizní, zregulovat se u něj dá toliko náklon (dá se ale použít montáž na zeď nebo držák VESA). Za to má ale po stranách poměrně rozměrné „přístavky“ pro 6W reproduktory, údajně konstruované pro zkvalitnění basů. Design by měl vycházet z monitoru HP Envy 32 (který má rozlišení jen 2560 × 1440 bodů), u Spectre 32 je však vyveden v bílé barvě. Podobně jako k Envy 32 by k němu také bude přiloženo dálkové ovládání.

 

Pro připojení se dá použít DisplayPort, ale také HDMI 2.0 (a také HDMI 1.4 a MHL), monitor by při zapojení více vstupů měl umět i funkci picture-in-picture. Ve výbavě je podle fotografií také rozbočovač USB s dvěma porty – ty jsou u Envy 32 jen typu 2.0, takže USB 3.0 bych pro jistotu zatím nečekal ani u Spectre 32.

KL24

Kompletnější specifikace zřejmě výrobce oznámí, až bude čas monitor vydat. V Evropě by se zřejmě měl v obchodech objevit v létě. HP u něj uvádí cenu 1199 EUR, v přepočtu na koruny tedy nějakých 33 000 CZK (americká cena je mimochodem 999 USD, škoda toho kurzu…).

Zdroj: HP, TFT Central

Byl pro vás článek přínosný?