Hlavní navigace

HP Pavilion X360, konvertibl po vzoru Yogy

24. 2. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

HP představilo nový model konvertibilního notebooku Pavilion X360. Displej o úhlopříčce 11" otočíte na pantech až o 360°, čímž získáte tablet, ale také pocit, že jste to už někde viděli. Ano, stejný systém používá již dlouho Lenovo, ale patentované to samozřejmě není. V režimu tabletu se podle očekávání vypne klávesnice, která tam musí snášet těžší podmínky.


 

Kromě designu se však HP liší hlavně nízkou cenou, Pavilion X360 se bude prodávat za cenu od 400 dolarů (8400 Kč), zatímco nejlevnější Lenovo Flex stojí kolem 10 000 Kč, a to se ani neotáčí celý. Plnohodnotná Yoga potom ještě o pár tisíc více.

 

Samozřejmě nemůžeme očekávat zázraky, uvnitř bude sice dostatečné Pentium (Bay Trail), ale jen 500GB klasický disk a displej s rozlišením jen 1366 × 768 px (byť na malé úhlopříčce). Kladem naopak je IPS panel a plnohodnotný port HDMI. HP začne nový Pavalion X360 prodávat v červeném provedení, časem přibude i stříbrná varianta.

 

zdroj: Engadget

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.