Hlavní navigace

HP představilo pracovní konvertibilní tablet pro lidi pracující s nástroji firmy Adobe

20. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
HP představilo konvertibilní pracovní tablet ZBook x2. Narozdíl od Spectre x2 a Elite x2 spíše pracovním nástrojem pro kreativce a designéry. Právě proto došlo k představení novinky v Las Vegas na konferenci Adobe Max.

Cílovkou pro ZBook x2 jsou uživatelé pracující s nástroji Adobe a využívající dotykové pero. Konvertibilní tablet, tedy samostatný displej s odpojitelnou klávesnicí a stojánkem, má proti konvertibilním notebookům výhodu jen v tom případě, pokud často pracujete v tabletovém módu bez klávesnice. Po obou stranách tabletu je šest hardwarových tlačítek. ZBook x2 pro ně má přednastavených 18 funkcí pro aplikace Adobe Photoshop, Illustrator a Lightroom. To se může hodit zvláště při práci bez připojené klávesnice. Samostatná klávesnice má dokonce i podsvícení a s tabletem je spojená přes Bluetooth, takže ji nemusíte mít vždy přicvaknutou. Přes replikátor portů k tabletu připojíte i dva velké monitory. Dotykové pero je pasivní (WACOM EMR, bez akumulátoru) a podporuje běžných 4096 úrovní přítlaku. Koupit si jej však musíte zvlášť a v těle pro něj také není zasouvací slot. ZBook x2 má 14" displej s rozlišením 4K (8b + FRC) a má pokrývat barevný prostor AdobeRGB. Antireflexní povrchová úprava by měla minimalizovat odlesky.

KL24

O výkon se postarají poslední generace nízkonapěťových procesorů od Intelu (Core i7-7500U a i7-8650U) spolu s až 32GB operační pamětí (ve dvou modulech). Úložiště je velké mezi 128 GB a 2 TB, přičemž menší kapacity se pojí s rozhraním SATA, ty velké už můžete mít rychlejší typu NVMe. Grafická karta Nvidia Quadro M620 dává tušit, že tento tablet není na hry. Jakýkoliv upgrade hardware ale nemá být možný. Systém chlazení se skládá ze dvou ventilátorů, ty nasávají vzduch z boků a vypouštějí jej směrem nahoru.

Konektivitu zajišťují dva porty USB-C s podporou rozhraní Thunderbolt 3 a jeden port USB 3.0. Dále zde najdete jedno HDMI 1.4 a nabíjecí konektor. Vedle čtečky SD karet je zde i korporátem využívaná čtečka SmartCard. Tablet má dokonce tři webové kamery – dvě míří na vás a podporují přihlašování přes Windows Hello a jedna je zadní. Akumulátor s kapacitou 70 Wh slibuje výdrž kolem 10 hodin. Cena začne na 1749 dolarech za základní verzi (v přepočtu zhruba 38 000 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.