Hlavní navigace

HP Slate 2: rádoby pracovní tablet

3. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hewlett-Packard ohlásil nový 8,9" tablet mířený do sféry business-class. Novinka s Atomem má nainstalované Windows 7 a slibuje poměrně rychlé reakce.

HP Slate 2 je tak trochu nástupce staršího Slate 500, i když tomu modelové číslování moc nenapovídá. Jde o stříbrnočerný tablet zaměřený hlavně na pracovní využití ve firmách. Tablet sice není zrovna nástroj k práci stvořený, ale bezpředmětné mítinky musí mít nějaké zpestření :-)

 

 

Uvnitř najdete procesor Intel Atom Z670, jednojádro na 1,5 GHz, výkon čekejte opravdu bídný. K němu tu je SSD paměť ve slotu mSATA, a to až 64GB. Nic vám ale asi nebude bránit SSD vyhodit a nahradit vlastním modulem. Operačním systémem je Windows 7 Professional, a s použitým procesorem čekejte cokoli, jen ne svižné reakce a produktivní práci. Displej s úhlopříčkou 8,9" ukazuje 1024 × 600 px.

Jinak je na tom ale výbava docela pěkně. Kromě slotu mSATA tu máme i slot na SD karty, takže paměti bude dost, Wi-Fi, Bluetooth a volitelně 3G. Vepředu je jen VGA webkamera, vzadu potom 3Mpx fotoaparát. Tablet se chlubí certifikací SRS Premium Sound, takže asi nepůjde vysloveně o chrastítko. Uvnitř je čip TPM. Čtečka otisků prstů zřejmě chybí a na baterku tablet vydrží jen šest hodin. Máme tu dva porty USB 2.0 a HDMI. Potěší dotykové pero na kapacitní displej.

KL24

Rozporuplné pocity? HP hodlá Slate 2 prodávat za 699 USD, 13 tis. Kč. Zřejmě si ale přičtěte minimálně DPH. Za tablet s čipem TPM to není moc, ale přiznejme si, že ačkoli je třeba Fujitsu Stylistic Q550 mnohem dražší, nabídne toho určitě více, a to jde o mnohem starší tablet.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?