Hlavní navigace

HP Spectre XT Pro: parádní Ultrabook se zvukem Beats (první pohled)

10. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP se to s pěknými Ultrabooky letos obzvláště daří. Stejně jako černorudý HP Envy 6 sklidil pochvalu za nádherný design i menší a tenčí Spectre XT Pro. Kromě toho musím tentokrát pochválit i velikost, tloušťku nebo hmotnost. Dojmy byly skvělé. Z fotek notebook tak úžasně nevypadá, na vlastní oči je ale radost na něj pohledět.

 

Tentokrát jde o Ultrabook přesně jak má být, žádné porušování předpisů Intelu v tom či onom směru. Je tu ULV procesor Intel Core i5 třetí generace, v něm integrovaná grafika HD Graphics 4000 a tím to končí. Což je vzhledem k výdrži notebooku jen dobře. Ultrabook má displej s 13,3" úhlopříčkou, váží 1,4 kg a hlavně je jen 14,5 mm silný, což je vážně hodně málo. K tomu tu je čisté 128GB SSD, sice žádný rekordman mezi jinými SSD, ale stále o řád rychlejší než libovolný pevný disk, byť třeba v hybridním zapojení.

HP Spectre XT Pro
Cena s DPH 27 890 Kč vč. DPH
Zapůjčil HP ČR / Stance
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i5-3317M
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 1,7 GHz
Max. frekvence (turbo) 2,6 GHz
Operační paměť 4 GB DDR3
Pevný disk 128 GB, SSD
Optická mechanika -
Displej 13,3", 1366 × 768 px, lesklý
Grafická karta Intel HD Graphics 4000
Jiné
Rozměry: 317 × 225 × 14,5 mm
Hmotnost: 1,4 kg
Baterie: 45 Wh, 4článková

Tělo je nádherně tenké a je vyvedené z hliníku kartáčovaného svislým směrem. Notebook má stejný design, jak ho známe ze všech Pavilionů, ovšem stejně jako v případě Ultrabooku Envy 6 značně ztenčený. Na spodu je notebook plastový, nejde tak o unibody šasi z jednoho kusu kovu, i tak ale vše působí hezky kompaktně a stříbrná barva je všude stejná. Tentokrát je notebook tenký opravdu extrémně – s tloušťkou 14,5 mm to sice není tak zcela korektní, když si vezmeme, že má notebook čtyři gumové nožky, které do ní nejsou započítány, nicméně pocitově jde pořád o velmi tenký Ultrabook, a hmotnost 1,4 kg sice mezi konkurencí neoslní, ale stále je velmi dobrá.

HP Spectre XT Pro – preview HP Spectre XT Pro – preview HP Spectre XT Pro – preview HP Spectre XT Pro – preview HP Spectre XT Pro – preview

Výdrž jsme ještě netestovali, nicméně čtyřčlánková baterka s kapacitou 45 Wh by měla být vzhledem k hardwaru dostatečná. Reálný výkon je celkem vysoký a pokud nepočítáte s Ultrabookem na náročné hry, i celkem vyrovnaný. Ke všemu tu navíc máme ozvučení reproduktory Beats, zvuk by tak měl být o něco lepší, než jak ho z Ultrabooků známe, i když vzhledem k tloušťce bych nečekal zázraky. Velmi pěkným bonusem je mimojiné podsvícená klávesnice, a na té se píše opravdu skvěle.

KL24

 

Z negativ je zřejmá cena – 27 890 Kč vč. DPH už zase není úplně málo, když si navíc vezmete, že má notebook lesklý TN displej s rozlišením jen 1366 × 768 px. Za 29 990 Kč můžete mít prakticky stejně vybavený Asus Zenbook Prime UX31A s matným IPS displejem s 1920 × 1080 px, což je úplně jiná liga. S pár kompromisy Ultrabook s podobnými parametry a 128GB SSD seženete i o pěkných pár tisíc levněji. Samozřejmě je třeba počítat s tím, že Spectre XT Pro je v některých věcech skutečně exkluzivní. Na detailní verdikt a doporučení si ale počkejte na recenzi.

Byl pro vás článek přínosný?