Hlavní navigace

HP Spectre XT Pro: stříbrný ultrabook se zvukem Beats (recenze)

23. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Před časem jsem měl k dispozici nádherný 13" ultrabook od HP, model Spectre XT Pro. První pohled jsem psal už před delší dobou, na recenzi dojde dnes. Čím vás testovaný notebook zaujme? Tak předně – jde o ultrabook, a tím myslím přesně takový ultrabook, jak jej měl Intel původně na mysli. Tedy tenoučký kompaktní stroj s 13,3" úhlopříčkou a jednoduchými parametry.

Bonusem tu je především slušné SSD, parádní design a také reproduktory značky Beats. A cena? 27 990 Kč. Nic levného, otázkou pro dnešek tedy je, jak si nejlepší ultrabook od HP vede proti částečně lépe specifikovaným přístrojům od Asusu apod. .

HP Spectre XT Pro
HP Spectre XT Pro

Design

HP Spectre XT je nádherný přístroj a bez nadsázky velmi dobře upoutá pozornost. Tenké celostříbrné šasi se ztenčuje směrem dopředu, maximální tloušťka je opravdu velmi pěkných 14,5 mm. Jen pozor na celkem vysoké gumové nožky, které do této tloušťky započítány nejsou.

Ultrabook je zvenčí kompletně stříbrný, hlavním motivem je tu kartáčovaný hliník. Jde o klasický design, jak jej znáte z řady Envy, případně v trochu tlustší verzi z Pavilionů, jen v jiném barevném provedení a netradičně ve 13,3" verzi. Černá klávesnice s velmi nízkým zdvihem je zapuštěná ve vaničce, zrcadlově lesklý displej de facto nemá nijak vystupující rámeček (jen dole), pouze proužek gumy po stranách. Samozřejmě ne celá lesklá plocha displeje je skutečně funkční, ve vypnutém stavu to ale vypadá dost efektně.

Sečteno a podtrženo – velmi tenký ultrabook stříbrné barvy zužující se směrem dopředu s černou klávesnicí a displejem – nebýt některých výrazně odlišných prvků jako třeba dlouhé mřížky reproduktorů Beats, Apple by se zřejmě pustil do sporu kvůli nápadné podobnosti s 13" MacBookem Air.

HP Spectre XT Pro
HP Spectre XT Pro

Zpracování

Šasi není z jednoho kusu hliníku, jak by se z produktových fotek mohlo zdát, nicméně díly jsou slícované opravdu velmi precizně a žádné spáry tu nejsou. Víko a svrchní strana základny jsou z broušeného hliníku, spodní strana základny zřejmě ze stříbrného pogumovaného plastu. Líce na hranách víka i základny tvoří leskle stříbrná linka a opravdu se není čeho bát. Co se základny týče, vysoké úrovně zde dosahuje i její celková pevnost, žádného prohýbání se nedočkáte, není problém ultrabook držet jen za roh a nic nepraská.

 

Naopak víko a klouby mi příliš neimponovaly. Plastové klouby nepůsobily příliš jistým dojmem, otevřít jednou rukou ultrabook nemůžete, a ačkoli jsem měl na recenzi nový kus, měl jsem pocit, že víko má mírnou tendenci se trochu viklat. Při ohybu v krutu nebo zatlačení na klouby se někdy dočkáte slabého zapraskání. To už je ale zřejmě daň za tenké zpracování nejen u tohoto ultrabooku. Maximální otevření víka notebooku je zhruba 130 °, standardní hodnotu, nicméně nic světoborného, tím spíš že jde o ultrapřenosný přístroj.

Specifikace

Nemohu se zbavit dojmu, že je Spectre XT trochu předražený. I po jemné slevě se nyní prodává za 27 990 Kč vč. DPH, a to za v podstatě obyčejný ultrabook s 128GB SSD není tak úplně fér částka. Vyrovnává to samozřejmě design, rovnou říkám, že reproduktory Beats žádná sláva nejsou, ale Spectre je opravdu moc pěkný, o tom žádná.

HP Spectre XT Pro
Cena s DPH 27 990 Kč (CZC.cz)
Zapůjčil HP ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i5-3317U (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 1,7 GHz
Max. frekvence (turbo) 2,6 GHz
Operační paměť 4 GB (1× 4 GB DDR3 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 128 GB
Úložiště (typ, rychlost) SSD, Samsung 830
Optická mechanika
Displej 13,3", 1366 × 768 px, lesklý
Grafická karta Intel HD Graphics 4000
Rozhraní
Výstupy na monitory HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 1× 3,5mm audio jack
Počet portů USB 2.0 1
Počet portů USB 3.0 1
Čtečka paměťových karet SD/MMC/MS
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 317 × 225 × 14,5 mm
Hmotnost 1,39 kg
Baterie 45 Wh, 4 články
Výkon napájecího adaptéru 65 W
Software
Operační systém Windows 7 Professional SP1 (64bit)

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Konektorová výbava není zrovna silnou stránkou Spectru, proto bude popis dost krátký.

Na levé straně začínáme vyklápěcím síťovým konektorem RJ-45, síťovka je od Realteku v rychlosti 1 Gb/s. Dále tu je HDMI, jeden port USB 3.0 a slot pro zámek Kensington. Přední strana neobsahuje nic, zadní také ne, a na pravé straně najdeme stavovou kontrolku a kontrolku aktivity disku (být nahoře, byl bych raději), dále kombinovaný 3,5mm zvukový konektor, čtečku paměťových karet, port USB 2.0 s podporou sdílení energie při vypnutém notebooku (ačkoli to nefunguje úplně precizně, například telefon se přes microUSB kabel střídavě nabíjí a nenabíjí každou sekundu) a na závěr konektor pro napájecí adaptér.

HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro

Jen dva porty USB jsou skutečně zbytečně málo a celkově se hodně ustupovalo tenkému designu.

Bezdrátové sítě tu zajišťuje Intel a sice Centrino Advanced-N 6235.

Klávesnice

Klávesnice typu chiclet má velmi nízký zdvih, nicméně to tu není na škodu, psaní je krásně tiché, citlivé a velmi pohodlné, HP klávesnice prostě umí. Klávesy jsou relativně rozměrné, hladké a černé. Celá klávesnice je mírně zapuštěná do těla notebooku a je podsvícená, což je oproti řadě Envy novinka. Podsvícení lze vypnout i zapnout, ne regulovat.

Jako je to u spotřebitelské třídy HP běžné, klávesy řady F1-12 jsou ve své primární funkci nahrazené mutlimediálními klávesami a přístupné jen přes Fn, v BIOSu to jde však snadno přepnout.Klávesy Home, End, PgDn a PgUp jsou bohužel vsazeny do už tak kompromisního bloku šipek, nechybí tu ovšem kontextová klávesa.

Žádné velké výtky asi ke klávesnici nemám, je to jedna z kladných stránek ultrabooku.

HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro

Touchpad

Clickpad od Synaptics naopak moc dobrý není a je řešen dost špatně. Opět je zapuštěn do těla notebooku, jenže z vaničky vyčnívá zase ven, a celá vyzdvižená plocha se trochu kýve.

Pokud se bavíme jen o pohybu po dotykové ploše, vše je v nejlepším pořádku, touchpad je citlivý, má jemně matný povrch a prst po něm klouže jedna radost. Když ale začneme mluvit o klikání, je to špatné. Po celé ploše má clickpad dost výraznou vůli a než kliknete, musíte jej prohnout. Na stisknutí v horní polovině si nechte zajít chuť, a v té dolní to taky není ideální, navíc i dost hlučné. Celkově mi touchpad vůbec moc nesedl.

 

Displej

Displej se mi nelíbil. Zaprvé byl lesklý, to designově působí moc hezky, ale u ultrabooku je to prostě špatně. Předpokládám, že lehký tenký 13" přístroj budete často přenášet a pracovat s ním v různých světelných podmínkách, a i když není povrch úplně zrcadlový a zase tolik se neleskl, matnou povrchovou úpravu bych uvítal více. Tím spíše, že barvy stejně nejsou nic moc.

Velkým záporem ve srovnání se Zenbooky Prime je rozlišení – jen obligátních 1366 × 768 px. Na 13,3" úhlopříčce to tolik nevadí, nicméně když tu dnes máme i na 5" telefonech Full HD, nevidím důvod používat na drahém ultrabooku rozlišení přes deset let staré. Matrice displeje je očividně TN, černá je spíše šedá, barvy nejsou moc přesné, kontrast je dost mizerný a barvy mají velké odchylky, alespoň podle měření. Teplota barev i gamma ale odpovídají a pocitově se mi barevné podání celkem líbilo.

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

Svítivost: 14-189 cd/m2
Kontrast: 1:73

Kontrast 1:73 není moc dobrý. Černá je silně prosvícená. Podsvícení displeje šlo regulovat v celkem velkých krocích krocích od nízké hodnoty 14 cd/m2 po nic-moc 189 cd/m2. To samozřejmě stačí, ale v momentě, kdy budete na displej koukat proti přímému slunci, moc toho neuvidíte, a opět si vzpomenu na IPS displeje, jaké používá Asus, a jejichž intenzita podsvícení se pohybuje kolem dvojnásobných hodnot, a to s matným povrchem. Pozorovací úhly byly dobré horizontálně, nijak excelentní ale vertikálně.

Hardware, výkon, HD Tune, CrystalDiskMark, AS SSD

Hardware - vnitřnosti

Procesorem je Intel Core i5-3317U, ULV dvoujádro Ivy Bridge, třetí řada Core. Dvě jádra (čtyři virtuální) pracují na frekvenci 1,7-2,6 GHz, což je u této architektury na běžnou práci určitě dostatek. K CPU tu je ale jen jediný 4GB modul RAM, a to na 1600 MHz efektivně. Diskrétní grafika tu není, jen integrovaný čip Intel HD Graphics 4000.

 

Coby úložiště je tu potom rychlé 128GB SSD od Samsungu, řada 830.

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

Výkon

K výkonu žádnou velkou výtku nemám. Nízkonapěťové Core i5 je dost rychlý procesor a ve spojení s velmi rychlým SSD se můžete těšit na velmi produktivní práci.

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

Integrovanou grafiku spíše chválím, dedikované grafické čipy jsou v malých ultraboocích zbytečnou zátěží na cenu i chlazení, jen by to docela chtělo dva paměťové moduly, přece jen v jednokanálovém zapojení grafika díru do světa neudělá. O herní výkon tu ale asi ani příliš nejde, takže to není velký problém, navíc v nízkém rozlišení displeje si i na jednokanálovém IGP zahrajete pěkných pár her na koukatelné detaily.

Grafy: Cinebench R11.5, x264 BenchMark FHD, PCMark Vantage

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Cinebench R11.5 prověří výkon procesoru pro rendering náročných grafických scén. Měří se výkon jednoho jádra (vlákna) a celého procesoru.

Cinebench R11.5
[body, vyšší je lepší]

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

x264 BenchMark FHD testuje výkon procesoru při převádení 1080p videoklipu při použití kodeku H.264.

x264 BenchMark FHD
[fps, vyšší je lepší]

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

PCMark Vantage měří výkon počítače jako celku. Celkové skóre přibližně odpovídá celkové rychlosti typické práce na PC, je značně ovlivněno reálnou rychlostí disku a také procesoru, promítá se do něj ale vše, včetně třeba grafické karty. Uvádíme i HDD Score, resp. Storage Score, kde se zkoumá rychlost jednotlivých úkonů náročných na disk.

 

PCMark Vantage
celkové body a HDD Score
[body, vyšší je lepší]

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

Grafy: 3DMark 06, 3DMark Vantage, 3DMark 11

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

3DMark 06 je starším herním benchmarkem, dobře ukazuje na výkon ve starších hrách z doby kolem roku 2006-2007. Testujeme ve standardním nastavení, tedy v rozlišení 1280 × 1024 px.

3DMark 06
body (více je lépe)

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

3DMark Vantage je podobným nástrojem od Futuremarku, jen o dva roky novějším, používá DirectX 10 a už se tu pracuje s fyzikálními výpočty. Testujeme v základním nastavení, tzn. v rozlišení 1280 × 1024 px v profilu Performance, výsledky jsou tak ve tvaru Pxxxx.Níže najdete i graf GPU Score.

3DMark Vantage
[body, vyšší je lepší]

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

3DMark Vantage - GPU Score
[body, vyšší je lepší]

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy


3DMark 11 je nejnovějším benchmarkem od Futuremarku, pracuje s DirectX 11 a pokročilou fyzikou i trochou teselace. Testujeme v základním nastavení v profilu Performance, výsledky jsou tedy ve tvaru Pxxxx.

 

3DMark 11
[body, vyšší je lepší]

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

3DMark 11 - Graphics Score
[body, vyšší je lepší]

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy


Výdrž, provozní vlastnosti, software

Výdrž, hluk a zahřívání

Můj test výdrže dopadl trochu překvapivě. Podle specifikací HP by Spectre měl vydržet 8 h bez nabití, a když jsem ultrabook nenáročně používal, můžu potvrdit, že nebyl problém se dané hodnotě přiblížit. V našem poněkud intenzivnějším testu s neustálým obnovováním stránky v prohlížeči jsem se dostal bohužel jen na něco přes 4 h.

  • Web (ExtraNotebook.cz v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, poloviční jas): 4:16 h

Hlučností mě Spectre příliš nepotěšil. Po nastartování byl sice velmi tichý, ale stačilo procesor trochu zatížit a ventilátorek se rozběhl na dost slyšitelné otáčky a v klidu se sice zpomalil, ale už nezastavil, takže bylo ultrabook celkem jasně slyšet. Nešlo o nic příliš hlasitého, ale vzhledem k velmi úspornému hardwaru je i to dost škoda.

 

Teploty v klidu byly celkem vysoké, kolem 50-55 °C, ale v zátěži byl notebook zchlazen celkem přijatelně, přes 80 °C se čipu moc nechtělo. Vzhledem k tomu, že procesor včetně integrované grafiky má TDP jen 17 W, není se ani čemu divit. Tenké šasi dovolilo snadné rozšíření vyšší teploty v zátěži a například hrát hru s ultrabookem na klíně není nejpohodlnější, jinak se dost zahřívala taky svrchní strana základny kolem klávesnice.

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy
teploty – klid

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy
teploty – zátěž

Udivilo mě celkem pomalé nabíjení notebooku. Uvnitř je 45Wh akumulátor a k dispozici máte 65W adaptér, nicméně jsem totálně vybitý notebook na 95 % nabíjel takřka celé tři hodiny.

Zvuk

HP Spectre XT Pro nese reproduktory značky Beats Audio. Jak to ale často bývá, nálepka na reproduktorech v ultrabooku může být jakákoli, ale kvalitní zvuk vám to nezaručí. V porovnání s Asusem N56VM i bez externího subwooferu byl Spectre o dost tišší a zvukové podání nebylo ani zdaleka tolik čisté. Nižší ani střední basy neexistují.

HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro

Mřížka reproduktorů se táhne po celé šířce notebooku nad klávesnicí a značí ji červené logo Beats. Přehrávání hudby na party bych moc nedoporučil, jedná se opravdu jen o trochu lepší chrastítka než jaká z notebooků tohoto rozměru známe běžně. Stačí navíc trochu vyšší hlasitost a zvuk začne být klasicky dost deformovaný, zkrátka žádný zázrak se nekoná.

Software

Na notebooku je nainstalován OS Microsoft Windows 7 Professional, pochopitelně s balíčkem SP1 a v 64bitové verzi. Bloatwaru je tu tradičně dost, vrásky vám zde bude dělat zejména zkušební verze Norton Internet Security, antivirus by mohl být snadno považován za malware, protože ani po několika definitivních odmítnutích se odmítá ztratit a s oblibou na vás vyskakuje s dotazem, zda ho skutečně nechcete aktivovat. Bohužel něco takového najdete u spousty notebooků na trhu. Nechybí tu pochopitelně ani Microsoft Office 2010 ve verzi Starter.

Výsledky testů a screenshoty

Výsledky benchmarků

Souhrnné testy výkonu PC
PCMark Vantage 12 128; Memories: 7 183, TV and Movies: 4 839, Gaming: 9 007, Music: 14 599, Communications: 11 662, Productivity: 16 577, HDD: 41 845
PCMark 7 4 871; Lightweight: 4 193, Productivity: 3 677, Creativity: 7 537, Entertainment: 3 684, Computation: 14 332, Storage: 5 150
3DMark 06 4 536; SM2.0 Score: 1 571, HDR/SM3.0 Score: 1 971, CPU Score: 2 108
3DMark Vantage P2559; GPU Score: 2 222, CPU Score: 4 703
3DMark 11 P602; Graphics: 518, Physics: 3 158, Combined: 607
Windows 7 Experience Index

5,9; Procesor: 6,9; RAM: 5,9; Grafika: 6,4; Herní grafika: 6,4; Disk: 7,9

Testy výkonu procesoru
CineBench R11.5 xCPU: 2,39 pts., 1CPU: 1,05 pts.
x264 Benchmark FHD 7,1 fps
Testy výkonu SSD
CrystalDiskMark 3 (čtení) Seq: 470,6 MB/s, 512k: 328,7 MB/s, 4k: 25,00 MB/s, 4k QD32: 275,01 MB/s
CrystalDiskMark 3 (zápis)

Seq: 261,9 MB/s, 512k: 260,0 MB/s, 4k: 84,72 MB/s, 4k QD32: 98,66 MB/s

HD Tune 2.55 Min.: 350,5 MB/s, Max.: 420,7 MB/s, Průměr: 390,3 MB/s, přístupová doba: 0,1 ms
AS SSD viz screenshoty níže
Testy výdrže
Výdrž web - 1 tab (čas) 4:16 h
Výdrž video (čas) neměřeno

 

HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy HP Spectre XT Pro – screenshoty a grafy

 

Závěr, plusy a mínusy

Závěr

Tabulku plusů a mínusů jsem tentokrát nevyplnil na deset řádků, jak je mým zvykem, ale shrnul jsem ty nejpodstatnější rysy notebooku.

HP Spectre XT je krásný 13,3" ultrabook, tenký a relativně lehký. Design je tu ten nejdůležitější argument, proč si pořídit právě Spectre. Druhým důvodem může být klávesnice, která se mi opravdu zalíbila, navíc je tady i podsvícená. A celkově se mi líbilo výkonové vyvážení notebooku. Je sice škoda, že integrovanou grafiku brzdí jen jediný paměťový modul, ale celkově jsem spokojen, máte tu přijatelně rychlý úsporný procesor, opravdu velmi rychlé SSD a moderní IGP, na kterém si přeci jen něco zahrajete. Také bych zmínil, že se notebook prodává s pěkným semišovým pouzdrem.

HP Spectre XT Pro
HP Spectre XT Pro

Značka Beats je pro mě ale po zkušenosti se Spectrem opravdu jen zajímavá nálepka. Nelíbilo se mi, že má notebook podle mě zbytečně jen dva USB porty. Displej se sice hezky vyjímá, co se krásy týče, nicméně 1366 × 768 px na TN matrici prostě není to ono. A do třetice všeho špatného je tu cena. Ta není nijak extrémně přemrštěná, nicméně když momentálně testuji o 500 Kč levnější Zenbook Prime UX32VD s úchvatným 1080p IPS displejem, Core i7, diskrétní grafikou od Nvidie aj., donutilo mě to zamyslet se nad tím, jestli vcelku základní konfigurace ultrabooku stojí skutečně 28 tis. Kč.

Spectre XT se mi moc líbil, a i za svou cenu si určitě najde širokou řadu zájemců. Argumenty proč jej koupit tu rozhodně jsou. Konkurence je ovšem v těchto vodách silná, a to nejen ze strany Asusu.

Plusy / mínusy
nádherný tenký design jen dva USB porty
rychlé SSD horší displej
pohodlná podsvícená klávesnice mírně vyšší cena

 

CS24

HP Spectre XT Pro
Cena s DPH 27 990 Kč (CZC.cz)
Zapůjčil HP ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i5-3317U (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 1,7 GHz
Max. frekvence (turbo) 2,6 GHz
Operační paměť 4 GB (1× 4 GB DDR3 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 128 GB
Úložiště (typ, rychlost) SSD, Samsung 830
Optická mechanika
Displej 13,3", 1366 × 768 px, lesklý
Grafická karta Intel HD Graphics 4000
Rozhraní
Výstupy na monitory HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 1× 3,5mm audio jack
Počet portů USB 2.0 1
Počet portů USB 3.0 1
Čtečka paměťových karet SD/MMC/MS
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 317 × 225 × 14,5 mm
Hmotnost 1,39 kg
Baterie 45 Wh, 4 články
Výkon napájecího adaptéru 65 W
Software
Operační systém Windows 7 Professional SP1 (64bit)

Galerie fotografií

HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro HP Spectre XT Pro

č.
Asus N56VM
Cena s DPH 16 990 – 23 645 Kč (různé konfigurace)
Zapůjčil Relative PR / Asus ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-3610QM (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,3 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,3 GHz
Operační paměť 6 GB (4+2 GB DDR3 1600 MHz)
Pevný disk (velikost) 750 GB
Pevný disk (typ, rychlost) 7200 ot./min
Optická mechanika Blu-ray vypalovačka
Displej 15,6", 1920 × 1080 px, matný, IPS
Grafická karta Nvidia GeForce GT 630M
Intel HD Graphics 4000
Rozhraní
Výstupy na monitory D-Sub, HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 2× 3,5mm audio jack, IEEE 1394, eSATA, ExpressCard
Počet portů USB 2.0 0
Počet portů USB 3.0 4
Čtečka paměťových karet SD/MMC
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 380 × 255 × 32 mm
Hmotnost 2,7 kg
Baterie 56 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 90 W
Software
Operační systém Windows 7 Home Premium SP1 (64bit)