Hlavní navigace

HP uvádí nejtenčí notebook světa. Spectre 13 má v pase jen 10,4 mm

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP právě ve Francii představilo novou generaci laptopu Spectre. K uvedení došlo na New York Times International Luxury Conference ve Versailles a Spectre se tam vyjímal, neboť výrobce chystá speciální edici doplněnou 18karátovým zlatem a diamanty. Nás ale více zajímá tak obyčejná verze.

HP Spectre 13 (2016)

Je vyrobena z hliníku, ve spodní části je z uhlíkových vláken (hliník by se tam akorát poškrábal). V oblasti kloubů imituje měď, zatímco zbytek těla je černý. HP dokonce vsadilo na zcela nové logo, na víku už nejsou písmenka, ale jen čtyři čárky symbolizující kdysi největšího výrobce počítačů. Spectre se chlubí nejtenčím tělem na světě. V zavřeném stavu má jen 10,4 mm, jako AAA baterka. Hmotnost činí 1,1 kilogramu.

 

Po otevření uvidíme nedotykový 13,3" IPS displej s rozlišením 1920 × 1080 px. Výkon dodává některý z procesorů Core i5 či i7 z rodiny Skylake, až 8 GB RAM a až 512 GB rychlého SSD připojeného přes PCIe. Potěší, že i u tak tenkého těla výrobce nepoužil pomalý procesor Core M, ale tradiční ultrabookový čip. Jak tenký ventilátor procesor uchladí, na to si musíme počkat do recenze.

Spectre slibuje výdrž až 9,5 hodiny. Nabíjí se pomocí USB-C. Ty najdeme na zadní straně hned ve třech kusech. Jeden je pro data a nabíjení, druhé dva podporují i Thunderbolt 3, takže jimi lze připojit externí monitor i rychlá data.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Velký multidotykový touchpad doplňuje podsvícená chicklet klávesnice. Reproduktory tradičně dodal Bang & Olufsen. HP Spectre 13 se začne prodávat až v květnu. Cena startuje na 1250 dolarech (36 000 Kč s DPH).

KL24

Oživeno: Tuzemské zastoupení HP nám potvrdilo, že nové Spectre do Česka dorazí v červnu za cenu od 37 000 Kč.

Zdroj: HP

Byl pro vás článek přínosný?