Hlavní navigace

Hra Call of Duty: Black Ops 2 vydělala za 15 dnů miliardu dolarů

5. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jaké je nejvýdělečnější odvětví zábavního průmyslu? Při pohledu na zisky některých hollywoodských trháků by člověk možná tipoval filmy, ale to je chyba. Nejvíce dokáže vydělat počítačová hra! Platí to alespoň v případě Call Of Duty: Black Ops 2, která se bez problémů stala nejrychleji vydělávajícím zábavným titulem všech dob.

Call of Duty: Black Ops 2

Podívejte se na pár čísel. Hra byla uvedena do prodeje 13. listopadu a jen za prvních 24 hodin stihla vydělat 500 milionů dolarů. I když pak rychlost prodejů hodně klesla, stejně se této hře podařilo už za 15 dnů vydělat plnou miliardu dolarů. Stala se tak nejrychleji vydělávající hrou všech dob. Celá značka Call Of Duty je ale mimořádně úspěšná, vždyť Modern Warfare 3 dosáhl stejných tržeb za 16 dnů. Pro zajímavost, filmový superhit Avatar zvládl vydělat miliardu dolarů za 17 dnů.

Call of Duty: Black Ops 2

Call of Duty: Black Ops 2 se ale nejenom dobře prodává, ale pochopitelně i masivně hraje. Podle údajů firmy Activision už hráči strávili kolem 150 milionů hodin hraním online verze. A to se tisková zpráva zmiňuje pouze o Xbox Live a PlayStation Network.

KL24

I když tedy série Call Of Duty přináší minimum inovace a příběh je hodně nalinkovaný, vypadá to, že hráčům to vůbec nevadí. A přinejmenším do příštího dílu s tím nic neudělá ani Activision. Proč by měnil něco, co vydělává tak neuvěřitelné peníze?

Zdroj: Activision

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku