Hlavní navigace

Hra zadarmo ke streamovací službě: Nvidia dává k předplatnému GeForce Now nový díl Dragon Age

Sdílet

 Autor: Nvidia
Dragon Age: The Veilguard se po omezenou dobu dá dostat jako bonus zadarmo k Ultimate členství ve službě Nvidia GeForce Now.

Čas od času pořádají výrobci GPU akce s tzv. bundly, kdy k nově koupené grafice dostanete jako bonus hru zadarmo (nebo spíše v ceně – pokud v té době ale tak jako tak chcete kartu koupit, může to skutečně být bonus). Teď je taková akce možná poprvé ke grafice virtuální. Nvidia totiž nabízí hru „zadarmo“ jako bonus k předplatnému GeForce Now, s kterým hry běží v cloudu a k vám do zařízení se streamují jako (ztrátově komprimované) video.

Akce ohlášená dnes platí pro ty, kdo se rozhodnou GeForce Now upsat na půl roku, a jen pro nové zákazníky, zdá se. Týká se jen nejdražšího stupně předplatného, kterému Nvidia (u nás) říká Ultimate členství. To v ČR po loňském zdražení stojí 3000 Kč za oněch šest měsíců. Abyste hru dostali, musíte se upsat na tuto dobu – předplatné je sice možné kdykoli ukončit, ale platné to ukončení bude až se začátkem dalšího zúčtovacího období.

Ona hra, kterou k tomuto předplatnému dostanete, je docela zajímavá – je to tento měsíc vycházející výpravné příběhové RPG Dragon Age: The Veilguard, což je čtvrtý díl známé fantasy série Dragon Age, přímo navazující na předchozí titul Dragon Age: Inquisition. Jde opět o hru od studia BioWare, známého původními dvěma hrami Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, také oceňovanou hrou Star Wars: Knights of the Old Republic a vedle Dragon Age také sérií Mass Effect.

Recenze teprve přijdou a uvidí se, jak úspěšně Veilguard na předchozí tituly Dragon Age naváže, ale hra by to mohla být atraktivní. Cena je na Steamu 60 €, což vychází zhruba na polovinu předplatného (Nvidia samozřejmě za jednu licenci asi platí výrazně méně, jak už to u těchto bundlů funguje).

Dragon Age: The Veilguard se po omezenou dobu dá dostat jako bonus zadarmo k Ultimate členství ve službě Nvidia GeForce Now

Dragon Age: The Veilguard se po omezenou dobu dá dostat jako bonus zadarmo k Ultimate členství ve službě Nvidia GeForce Now

Autor: Nvidia

Akce by podle webu Nvidie měla platit necelé dva týdny, končí 30. 10. tohoto roku. Získaný kód se bude dát uplatnit po vydání hry (což bude teď na konci měsíce), nejpozději ale 31. 1. 2015.

S předplatným na streamování her je ta potíž, že se vyhnete investici do herního GPU, a přesto hrajete (s technickými a kvalitativními omezeními), ale jenom dokud platíte, a po skončení smlouvy vám po „virtuální grafice“ nic nezbude. Takže z dlouhodobého hlediska by mělo být výhodnější si koupit fyzickou grafiku. I ty ale dlouhodobě zdražují…

K fyzickým grafikám dávala Nvidia hru (Star Wars Outlaws) nedávno, ale tato akce už skončila. AMD dávalo ke grafikám a procesorům nedávno dokonce dvě hry, ale tato nabídka také skončila před dvěma týdny. Nicméně je dost pravděpodobné, že na vděčné předvánoční období firma ještě nějakou další akci připraví, takže příležitost pro zájemce o reálný hardware by ještě také mohla přijít.

KL24

Dragon Age: The Veilguard se po omezenou dobu dá dostat jako bonus zadarmo k Ultimate členství ve službě Nvidia GeForce Now

Dragon Age: The Veilguard se po omezenou dobu dá dostat jako bonus zadarmo k Ultimate členství ve službě Nvidia GeForce Now

Autor: Nvidia

V podmínkách akce není přímo sděleno, jakou formou předplatitelé hru Dragon Age: The Veilguard dostanou. Jsou ale zmíněné kódy, takže byste zřejmě měli klasicky dostat kód, kterým si hru aktivujete v dané distribuční platformě. Nvidia odkazuje na podmínky služby EA Play, takže získaná licence bude zřejmě v této službě (Electronic Arts hru The Veilguard produkuje a BioWare vlastní) a bude nutné mít nebo vytvořit účet. Podmínky také uvádějí, že nabídka platí jenom do vyčerpání zásob licencí, ale to je obvyklé ustanovení u těchto akcí.

Zdroje: Nvidia (1, 2)