Hlavní navigace

Hráči zpozorněte. Lepa chystá prostorný bigtower s držákem na headset

17. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Lepa, patřící pod Enermax, je známá především jako výrobce kvalitních napájecích zdrojů. Zdroje ovšem nejsou jediným produktem, který společnost nabízí. V portfoliu naleznete také chladiče procesoru a počítačové skříně. Právě do posledně jmenované kategorie spadá aktuální novinka, která nese označení Lepa LPC801.

Se svými rozměry 576 × 558 × 250 mm se řadí do kategorie bigtowerů. Hmotnost bohužel zatím neznáme. Skříň je kompatibilní se základními deskami formátu micro ATX, ATX a dokonce i E-ATX. Pro rozšiřující karty budete mít k dispozici 9 slotů a délka karet může být až 490 mm. S nainstalovaným košem pro pevné disky se prostor zmenší, i tak ale zůstane luxusních 360 mm.

Pro pevné disky je připraven koš v přední části skříně. Jeho kapacita je pět 3,5" modelů. Pro SSD, případně jiný 2,5" disk je k dispozici jedna pozice na zadní straně držáku základní desky. Pokud by vám nestačila kapacita koše, lze další pozici získat osazením 5,25" pozice redukcí. Pozice pro optické mechaniky má skříň celkem tři, což je v dnešní době až zbytečné.

Nasávání studeného vzduchu do interiéru zajišťuje 200mm ventilátor umístěný mezi košem pro pevné disky a předním panelem. Stejný ventilátor je osazen také v horní části a jeho úkolem je naopak vyfukovat ohřátý vzduch z interiéru ven. V zadní pozici je ještě nainstalován menší 140mm model, který slouží také k vyfukování teplého vzduchu ven. Stropní ventilátor můžete vyjmout a na jeho místo se vejde až 360mm radiátor vodního chlazení.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Na horním panelu skříně jsou osazeny rozšiřující konektory. Lepa má ve výbavě pět konektorů USB (dva standardu USB 3.0), zvukové výstupy a také jeden konektor USB, který je určený pro nabíjení mobilních telefonů a tabletů. Od zbývajících se odlišuje tím, že je schopný dodat až 2,4 A. Lepa LPC801 disponuje také jednoduchým přepínačem, který umožňuje regulovat rychlost ventilátorů ve třech krocích.

 

V horní části předního panelu je hot-swap slot pro 2,5" pevný disk. Optické mechaniky jsou kryté posuvnými dvířky. Zajímavým doplňkem je držák headsetu, který je součástí příslušenství. Díky magnetům jej můžete umístit na kteroukoliv kovovou část skříně a budete mít k dispozici odkládací plochu pro vaše sluchátka.

MMF24

Cenu ani oficiální datum dostupnosti zatím neznáme. Předpokládáme, že se skříň objeví na trhu v nejbližších týdnech za cenu kolem 3500 Kč.

Zdroj: Lepa