Hlavní navigace

Hromobití ve skříni, Avexir představil paměti DDR3 s plazmovou trubičkou

9. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Avexir specializující se na výrobu pamětí představila novou sérii s označením Raiden. Ta zatím nabídne pouze moduly DDR3, ale je velice pravděpodobné, že v dohledné době bude doplněna ještě o moduly vyšší specifikace DDR4. Paměti Avexir se vyznačují především neotřelým designem, který nezřídka zahrnuje svítící prvky. U modelové řady Raiden šel výrobce ještě o krok dál a nabídnul rovnou plazmové trubičky fungující na obdobné bázi jako plazmové lampy, v nichž se odehrává doslova bouře elektrických výbojů.

Avexir Raiden

Avexir Raiden mají osmivrstvý tištěný spoj a podporují XMP profily do frekvence 2400 MHz, což je také nejvyšší frekvence v jaké budou zatím nabízeny. V nabídce se totiž objeví ještě pomalejší moduly s taktem 1866 MHz. Paměti budou k dispozici s časování 9-10-9-28 v případě modelu s taktem 1866 MHz a napětím 1,5 V, a s časováním 10-12-12-31 u modulů s taktem 2400 MHz a napětím 1,65 V. K dispozici budou sety pod dvou nebo čtyř modulech s kapacitou 4 nebo 8 GB. Ve výsledku tedy bude možné zakoupit sety od kapacity 8 GB (2×4 GB) po 32 GB (4×8 GB).

Avexir Raiden

Moduly Raiden budou zatím k dispozici pouze v bílo-modrém provedení s modrými světelnými efekty. Tyto moduly budou skvěle doplňovat základní desky s designem se světlými prvky, jakými jsou například modely X99-Delux či Z97 Sabertooth Mark S od Asusu nebo Z97S SLI Krait Edition od MSI.

 

Avexir si také zakládá na balení, takže nečekejte žádnou omšelou placatou krabičku nebo snad moduly uzavřené pouze do plastu. Všechny moduly prochází důslednou kontrolou kvality skládající se z šestnácti manuálních kontrol, jež výrobce označuje jako AIST (Avexir Ic Sorting Technology), a ze čtrnáctí testů funkčnosti, zatížení a testů kompatibility na systémech postavených na aktuálních čipových sadách společnosti Intel.

Avexir Raiden

KL24

Ceny ani dostupnost paměťových setů zatím Avexir nezveřejnil, ale za luxus se platí a stejně je tomu i v případě tohoto výrobce. Je pravděpodobné, že se moduly Raiden budou prodávat za obdobné či dokonce vyšší ceny než stejně taktované moduly ze série Blitz 1.1. Set s kapacitou 8 GB a frekvencí 1866 MHz z této série se u nás prodává zhruba za 2700 Kč, za 16 GB set o stejné frekvenci poté zaplatíte něco málo přes 5000 Kč.

Zdroj: Avexir, TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?