Hlavní navigace

Hry pro Windows 8 obsahují trofeje, objevuje se značka „Xbox Windows“

8. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli ve firmách slouží systém Windows především jako pracovní prostředí, doma si zde naopak častěji zahrajeme nějakou tu hru na ukrácení dlouhé chvíle. Klasické pecky jako Solitaire nebo Hledač min zná snad každý, kdo kdy přišel do styku s počítačem. Zvlášť to platí pro sváteční hráče, kteří nehodlají střílet nepřátele v Call of Duty. Nedávno jsme se dozvěděli, že přinejmenším Solitaire, Hledače min a Mahjong budeme moci hrát také ve Windows 8. V předchozí novince se můžete rovnou podívat na kupu obrázků.

Tip: Galerie obrázků Windows 8 RTM: snímky odhalují hry i aplikace

Nyní vyplula na povrch informace o nové značce Xbox Windows. Tu prý Redmondští použijí pro nové hry určené pro Windows 8. Vztahuje se to i na výše uvedené trio hříček. Microsoft se pokusí udělat z Windows lepší herní platformu, už zase (zdravíme pár let starý projekt Games for Windows). Pokud máte doma Xbox, určitě vás potěší, že ony tři hry budou napojené na váš účet. Budete v nich moci sbírat trofeje – spíše asi budete obeznámeni s původním pojmem achievementy.

 

Na herní konzoli Xbox jsou trofeje normální záležitostí, nyní však jednotný herní účet budete moci používat i pod Windows. Také ve hrách na osobních počítačích a tabletech budete sbírat achievementy. Mahjong má mít tři, Solitaire rovněž tři a Hledač min čtyři. Xbox Windows může pokrývat pouze tituly z Windows Store, jestli ale budou pod touto značkou prodávány i další hry, to je otázka. V katalogu se každopádně objeví pár kousků, které byly dříve uvolněny na Xbox Live Arcade. Značka Games for Windows zřejmě bude žít vedle nové Xbox Windows.

Ve Windows 8 pouze dojde k integraci služeb Xbox Live. Budeme zde moci nakupovat i filmy nebo hudbu.

MMF24

Xbox Windows Xbox Windows Xbox Windows

Zdroj: The Verge | Neowin