Hlavní navigace

Hry z Xboxu v prohlížeči? Microsoftu se prý s experimentem daří

11. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

O hraní her v prohlížeči se toho hodně namluvilo a Epic např. spolupracoval s Mozillou, ale kromě pár experimentů jsme se nikdy nedočkali pořádných výsledků. Microsoft podle Neowinu experimentuje s prohlížečem také, ale ke slovu by mohla přijít poněkud jiná technologie. Výzkumné oddělení využilo domácí cloudové infrastruktury ke streamování her.

A ne ledajakých, specificky se jedná o tituly pro Xbox, včetně těch nejnovějších. Hraní s šedesáti snímky za sekundu zní dobře a experiment toho schopný je. Výpočetní výkon neobstarává váš počítač, ale vzdálený server. Služby jak OnLive nebo Gaikai dokázaly, že cloudové hraní sice možné je, ale minimálně dnes ho omezují různé faktory. Neboť to bylo včera?

 

Dojmy ze cloudového hraní nepřekonaly zážitky z klasické modelové situace, kdy hru rozpohybuje hardware u vás v obýváku. Kdyby Microsoft uspěl, hry by mohly běžet vlastně na skoro libovolném zařízení, stačil by jen internetový prohlížeč. Řešení se neomezuje jen na Internet Explorer. Pak by se ještě musela vyřešit otázka licencování.

MMF24

Firma jako Microsoft by ovšem jistě neměla problém se s distributory dohodnout. Nabídnutím her z Xboxu by mohla začít aspoň mírná obroda hraní na počítačích. Redmondští už párkrát slíbili, že se na osobní počítače už ale opravdu zaměří. A zatím z toho nikdy nic nebylo. Sony mezitím svou streamovací službu už spustilo.

Zdroj: Neowin