Hlavní navigace

HTC 10 se představí 12. dubna. Výrobce potvrdil netradiční vzhled

23. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizováno 24. března

HTC na svém webu láká, že nový telefon představí již brzy. V upoutávce je vidět kouset telefon se zkosenými zády, což odpovídá uniklým snímkům. Tuzemské zastoupení výrobce nám potvrdilo, že k odhalení novinky dojde v úterý 12. dubna na třech místech současně. V New Yorku, Londýně a Tchaj-peji. Akce startuje ve 14:00 našeho času a bude streamována online.

Původní článek z 21. března

Evan „evleaks“ Blass postupně odhaluje novou vlajkovou loď HTC. Tchajwanský výrobce to v dubnu údajně zkusí zase trochu jinak. Telefon se prý nebude jmenovat One M9, ale čistě jen HTC 10 (a nebude s Windows 10). Odlišný bude také vzhled, který HTC tři roky ladilo v drobných krůčcích.

Z uniklých renderů je vidět, že si telefon ponechá kovové tělo. Na zádech je ale výrazně zkoseno. HTC 10 dorazí v tmavě šedé, stříbrné a zlaté variantě. Předek přebírá prvky z loňského One A9. Po displejem se už ale nachází pouze hlavní tlačítko s čtečkou otisků, nikoliv vysmívaný proužek s logem výrobce (konečně). Ve srovnání s předchůdci zmizí stereo reproduktory.

Takhle má vypadat HTC 10
Takhle má vypadat HTC 10

O čem se dále mluví? Displej s úhlopříčkou 5,1" nabídne rozlišení 1440 × 2560 px. Údajně jde o panel typu Super LCD 5, což je odnož PVA navržená společnými silami Samsungu a Sony. Vlastnosti jsou podobné jako u IPS, ostatně displej nebyl slabou stránkou ani předchozích HTC. Z renderů je vidět na krajích zaoblené krycí sklo.

Uvnitř prý bude tikat Snapdragon 820, 4 GB RAM a úložiště s kapacitou 32 GB bude možné rozšířit pomocí karet. Evan Blass tvrdí, že telefon nabídne akumulátor s kapacitou 3000 mAh. Zajímavé budou foťáky, tradičně slabší části výrobce.

 

Zadní foťák má laserové zaostřování a rozlišení 12 Mpx. Blass píše o Ultrapixelech. Jen těžko by se do těla vešly 2mikrometrové pixely jako u dřívějších telefonů, ale reálně tam mohou být 1,55mikrometrové. Stejné nabízí například nové Nexusy, které mají velké 1/2,3" snímače s relativně skromným 12Mpx rozlišením. Zadní i přední (!) foťák mají být opticky stabilizované.

KL24

Ano, je tu spousta možná, prý a údajně, předpovědi okolo HTC ale v minulosti byly vždy dost přesné. Za měsíc se tak parametry nejspíš plně potvrdí.

Zdroj: Evleaks

Byl pro vás článek přínosný?