Hlavní navigace

HTC 7 Pro: Windows Phone 7 s QWERTY už dnes, navíc s Office 2010

28. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pražské prodejně HTC můžete získat v předpremiéře chytrý telefon 7 Pro, první WP7 s QWERTY klávesnicí na našem trhu. Pokud jej zakoupíte dnes, získáte navíc kancelářský balíček Microsoft Office 2010 Home and Student. Ostatní prodejci nabídnou HTC 7 Pro až únoru, doporučená cena je 12 999 Kč.

Další QWERTY modely: LG Optimus 7Q nebo Dell Venue Pro se k nám také teprve chystají, už je můžete předobjednat například v SunnySoftu.

HTC 7 ProHTC 7 Pro

Náš nový operační systém Windows Phone 7 pro mobilní telefony je navržen tak, aby měl uživatel po ruce služby a nástroje pro práci i zábavu,“ říká René Keyzlar, Mobile Solutions Manager ze společnosti Microsoft a dodává: „Mobilní verze Office v HTC 7 Pro je tedy přímo propojená s Office 2010 pro stolní počítače. Díky páteční promo akci ve značkové prodejně HTC budou moci uživatelé vytvářet a upravovat všechny Office dokumenty nezávisle na platformě díky unikátní integraci Office Mobile ve Windows Phone 7.“

HTC 7 Pro

Když Microsoft 11. října představil svůj nový operační systém Windows Phone 7 a skončilo informační embargo na telefony s tímto OS, bylo společností HTC představeno celkem pět modelů – Mozart, Trophy, HD, Surround a Pro, z čehož první tři byly určené i pro Českou republiku. Surround a Pro měly původně zůstat za hranicemi oceánu. Během posledních měsíců ale unikaly zprávy, že model Pro se nakonec do Evropy přeci jen dostane a nakonec se tak i stalo. Největší překvapení, a pro nás Čechy velmi radostná zpráva, přišla ale ještě o pár dnů později – HTC 7 Pro přijde i přímo do Česka a to s česky potištěnou QWERTY klávesnicí.

HTC 7 Pro je z pětice telefonů od tchajwanské společnosti jediným modelem s OS Windows Phone 7 s výsuvnou QWERTY klávesnicí. Pětiřádková klávesnice je ergonomicky navržena pro snadné psaní a má vyhrazený numerický řádek. S rozměry 117,5 × 59 × 15,5 mm a váhou 183 g to není žádný drobeček. Dalšími parametry se však řadí do středu představených telefonů.

Telefon nabízí dotykový 3,6“ WVGA displej, 1GHz procesor, 576 MB MB RAM, 512 MB ROM,  8 GB vnitřní paměti, 5Mpx fotoaparát s autofocusem a LED bleskem, podporou nahrávání HD videa, Wi-Fi či 3,5mm jack. Největším důvodem k pořízení/odmítnutí tohoto modelu rozhodně ale bude právě operační systém.

Po představení Windows Phone 7 se svět rozdělil na dvě skupiny – jedna tento systém považuje za geniální výtvor, druhá jím opovrhuje. Ke které skupině se přidáte je čistě na vás, Microsoftu se ale u tohoto systému určitě nedá upřít odvaha riskovat. Systém přináší spoustu výhod, řadu uživatelů ale odradí svými nesmyslnými nedostatky. Více o tomto systému se dozvíte ve článku „Windows Phone 7: proti iPhonu novými zbraněmi“.

KL24

Kompletní informace o telefonu najdete na stránkách HTC.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?