Hlavní navigace

HTC chce koupit vlastní systém. Že by webOS?

13. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanský výrobce prý zvažuje nákup operačního systému pro smartphony. Ale nikam s tím nespěchají, sdělila předsedkyně firma Cher Wangová.

Podle ní tkví síla firmy v tom, že jsou přizpůsobiví a dokáží se odlišit od ostatních. Teoreticky mohou na novém systému postavit vlastní UI HTC Sense a samotný systém zůstane schován kdesi na pozadí.

Spekuluje se o tom, že by HTC mohlo mít zájem o nákup webOS od Hewlett-Packardu. Kolem něj se údajně točil i Samsung, což firma nakonec popřela. Jenže minulý týden se objevily interní dopisy zaměstnancům HP, které naznačují, že má firma s webOS ještě plány a rozhodně není na prodej. Takže se mi nechce příliš věřit, že by HTC byla na takových námluvách. To spíš může zkusit bezplatně využít MeeGo.

Sílící HTC má už dobře rozjetý byznys s Androidem, je největším výrobcem smartphonů s Windows Phone. A to chce investovat ještě do jednoho systému? Možná chtějí kráčet ve šlépějích Samsungu, který kromě WP a Androidu vyvíjí vlastní Badu. Ale že by to byl prodejní hit, to se říct nedá.

Zdroj: FocusTaiwan (via BGR)

Byl pro vás článek přínosný?