Hlavní navigace

HTC Desire a Nexus One přijdou o AMOLED displej

27. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dva z nejlepších androidích smartphonů se dočkají nové revize s jiným typem displeje. Samsung totiž nestíhá dodávat AMOLED panely a upřednostňuje je pro své modely. Ztratí na tom HTC, který vyrábí špičkové telefony Desire, ale pro Google také Nexus One nebo pro americký Verizon model Droid Incredible. Prvních dvou se týká zpráva zaslaná tchajwanskou společností.

Místo AMOLEDu použijí v továrnách panel Super LCD (SLCD) od Sony. Poslední technologie slibuje pětkrát efektivnější spotřebu, lepší barevné podání a pozorovací úhly.

HTC Desire, vlajková loď s Androidem, zdroj: HTC

Společnost HTC čelí vysokému zájmu o své telefony, konkrétně o modely s 3,7“ displejem. Použití nové technologie displejů SLCD nám umožňuje zvýšit naše výrobní kapacity a uspokojit tak současnou vysokou poptávku,“ říká Peter Chou, prezident HTC. „SLCD displeje nabízí uživatelům srovnatelné vizuální podání jako stávající 3,7“ displeje, a přitom i výrazně vyšší výdrž baterie.

Aktualizováno: Na YouTube se objevilo video srovnávající všechny typy displejů (alespoň pozorovací úhly jsou znatelné): HTC Desire (Super LCD), Motorola Milestone (LCD), Google Nexus One (AMOLED), Samsung Wave (Super AMOLED).

Zdroj: Tisková zpráva HTC