Hlavní navigace

HTC potvrdilo, že spolupracuje s Microsoftem. Smartphone s Windows 10 bude

15. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Špičkových smartphonů s Windows Phone je poskrovnu. Nejaktivnějším výrobcem vůbec byla a zůstává Nokia, potažmo dnes už sám Microsoft, jenže ani on neuvedl na trh vlajkovou loď prakticky rok. Jedním z posledních novějších high-endů zůstává HTC One M8. I ten byl uveden v létě a nepotěší jedince, kteří za své peníze chtějí dostat nejlepší fotoaparát.

Alternativou tak zůstává Lumia 930. HTC i přes slabou aktivitu zůstává patrně nejsilnějším partnerem Microsoftu, v březnu telefony této značky používalo 1,93 % uživatelů Windows Phone 8.x. Což je nejvíce po Nokii. One M8 s Windows Phone platí za mobil ze srpna a podnik již uvedl nástupce s modernějším hardwarem. A pak ještě jeden lepší kousek v podobě One M9+.

 

Právě při uvedení tohoto modelu výrobce telefonů ochotně sdělil další informace ohledně budoucnosti. Když píši ochotně, tak myslím, že zástupce HTC potvrdil těsnou spolupráci s Microsoftem týkající se Windows 10. Konkrétně neřekl nic. Pouze vágně uvedl, že se uvidí, jak se situace s novým systémem vyvine a jak by případný přístroj zapadl do portfolia Tchajwanců.

Nějaký telefon s dlaždicemi tedy určitě dorazí, aspoň to víme. Mohlo by jít opět o One M9, případně One M9+? Firma by s takovým přístrojem neměla moc práce, s trochou nadsázky by jen stačilo nainstalovat jiný operační systém. Nebo nás překvapí? To nepřekládám.

Vzhledem k finanční náročnosti a situaci podniku je recyklace mnohem pravděpodobnější volba. HTC aspoň řeklo, že něco reálného prozradí na konci druhého čtvrtletí, případně začátkem třetího. To bude doba, kdy bude Microsoft pomalu završovat práce na Windows 10, takže to dává smysl. Do té doby zůstane firma tajnůstkářská.

KL24

K problémům One M8 for Windows patří v neposlední řadě špatná dostupnost. Opravdu doufám, že se HTC poučí z chyb, protože v Česku a v mnoha dalších zemích tento smartphone v obchodě neseženete. Podle prosincových spekulací chystalo HTC dvě vlajkové lodě s Windows Phone. Dorazí snad v létě One M9 i One M9+?

Zdroj: Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?