Hlavní navigace

HTC představuje hit veletrhu: telefon One X z jednoho kusu plastu (MWC)

1. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Další představenou novinkou na MWC (Mobile World Congress) od společnosti HTC je model s názvem HTC One X s kódovým označením Endeavour. Tělo telefonu je pouze z jednoho kusu, tedy podobně, jako to má Nokia u své série chytrých telefonů Lumia. Je tvořeno z bílého polykarbonátu a jako ochrana displeje bylo vybráno Gorilla Glass. Displej ve velikosti 4,7“ se pochlubí rozlišením 1280 × 720 pixelů.

HTC One XUvnitř telefonu nalezneme 1 GB operační paměti typu DDR a 32 GB uživatelské vnitřní paměti, z toho 26 GB je k dispozici pro ukládání dat, zbytek pak tvoří systém a související data. Kromě toho je k telefonu k dispozici 25GB úložiště v cloudu, který poskytne Dropbox.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Telefon dále nabídne 4 GSM frekvence a HSPA+ s teoretickou přenosovou rychlostí až 42 Mb/s. Nezapomnělo se ani na fotoaparát, který se pyšní rozlišením 8 Mpx, stejně jako na web kameru na přední straně přístroje – ta disponuje rozlišením 1,3 Mpx. Samozřejmostí je možnost natáčet 1080p videa, respektive 720p videa pomocí web kamery.

 

To vše je završeno baterií o kapacitě 1 800 mAh. Globální dostupnost telefonu je naplánována na duben letošního roku.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?