Hlavní navigace

HTC prohrálo s Applem, od dubna nesmí do USA smartphony zneužívající patent

20. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký úřad pro mezinárodní obchod (ITC) včera rozhodl ve prospěch Applu a tchajwanský výrobce nebude moci od 19. dubna 2012 dovážet do USA zařízení, které zneužívají patent číslo 5 946 647.

Jedná se o jeden ze čtyř patentů cupertinské společnosti, se kterými vedla proti HTC spor. Týká se technologie „data tapping patent“ a určitě jste se s ním setkali. Pokud v e-mailu nebo jiném dokumentu na mobilu narazí systém na „podezřelý“ údaj, převede jej na aktivní odkaz, na který můžete klepnout. Může to být třeba telefonní číslo (na které lze ihned zavolat), adresa (kam vás může okamžitě navigovat) apod.

Pro HTC se ale zase tolik nezmění. Stačí, když tuto funkci ze svých telefonů odstraní, případně ji nahradí obdobnou metodou, která ale neporušuje patent. Je to však důležitý vzkaz pro ostatní výrobce a malé vítězství pro Apple.

Žaloba Applu se navíc týkala starých telefonů Nexus One, Touch Pro, Diamond, Tilt II, Dream, myTouch, Hero a Droid Eris. I tak si HTC nemůže dovolit podobné zákazy, neboť z amerického trhu má polovinu tržeb.

Zdroj: Foss Patents

Byl pro vás článek přínosný?