Hlavní navigace

HTC Rhyme: stylový pracovník i pro holky

21. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost HTC na své tiskové konferenci v New Yorku představila nový androidový model HTC Rhyme. Zaujme jak elegantním vzhledem, tak i řadou užitečných gadgetů k dokoupení.

Nový model HTC Rhyme se se svým 3,7" palcovým S-LCD displejem s WVGA rozlišením řadí do střední velikostní kategorie. Na Taiwanu si dali velmi záležet i při práci na 5Mpx fotoaparátu s autofokusem a LED diodou. Ten dostane řadu softwarových pomůcek, jako například funkci Instant Shutter umožňující téměř okamžité zachycení momentky. Dále tu jsou i aplikace k upravování fotografií, nahrávání snímků na sociální sítě, „slepování“ fotografií do panoramatického režimu či možnost vyfotit pět souvislých fotografií v průběhu pěti vteřin.

HTC Rhyme HTC Rhyme

O svižnost instalovaného Androidu 2.3.4 se bude starat jednojádrový 1GHz procesor, nápomocno mu bude 768 MB RAM. O sáhodlouhé diskuze se však postará přepracovaný vzhled HTC Sense. Ten je nyní jednoduší, volnější. Dle HTC: „s důrazem na vzdušnost“. O tom, jak moc novinka přidá/ubere na efektivitě, si musí každý udělat obrázek sám.

HTC SenseNové HTC Sense

Přímo na míru tomuto modelu ušilo HTC řadu zajímavých gadgetů. Ať už dokovací stanici, umožňující nabíjení telefonu či přehrávání hudby (Docking Station), špuntová sluchátka speciálně upravená k užívání během sportovního výkonu (Tangle Free Headphones), či doplňky do auta – klasický headset (Bluetooth Headset) nebo sadu reproduktorů a mikrofonu pro pohodlné volání během řízení (Bluetooth Car Speaker).

BT Headset Car Speaker Dock Sluchátka

Snad nejzajímavější je „gadget“ HTC Charm, v podstatě taková krychlička na provázku. Ta pomůže při hledání mobilu v kabelce/batohu a například v případě příchozího hovoru se pro jednodušší hledání rozsvítí.

Charm

CS24

HTC Rhyme se v České republice začne prodávat v průběhu října. Prozatím pouze v konzervativní stříbrné variantě, je ale i pravděpodobný budoucí nástup dalších barevných variant (růžové a zlaté), což ocení hlavně ženy. Cena zatím nebyla specifikována.

Zdroj: TZ