Hlavní navigace

HTC se poučilo od Samsungu: těšte se na HTC One s čistým Androidem

31. 5. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Smartphony s čistým Androidem jsou z mnoha důvodů mnohem lepší, než nadstavby jednotlivých výrobců a už jen zpožďování aktualizací je pádným důvodem, proč chtít raději čistý Nexus. Nedávno nás příjemně překvapil Samsung oznámením, že ve Spojených státech uvede Galaxy S4 bez nadstavby za stejnou cenu, jako verzi s TouchWizem, což byl, jak se ukazuje, precedentní krok.

Se stejnou zprávou nyní přišlo HTC, od kterého jsme to už ani nečekali. Viceprezident Googlu pro Android Sundar Pichai potvrdil, že nás brzy čeká HTC One s čistým Androidem (Nexus edition). V prodeji bude od 26. června v Play Store za 599 dolarů a zatím pouze v USA. Stejně jako u Galaxy S4 si cestu k evropským fanouškům jistě nějak najde, navíc nebude nijak blokovaný.

 

Téměř stejné parametry lehce kazí jedna chybějící funkce, a to infraport pro ovládání televize. I v této verzi bude mít HTC One jen dvě ovládací tlačítka, což je pro Android přeci jen nezvyk. Pro aktivaci tlačítka zobrazující nedávno spuštěné aplikace je třeba dvojitého poklepání na tlačítko Home.

Takže tu máme LG Nexus 4, Samsung Galaxy S4 Nexus a HTC One Nexus. Ostatní výrobci zatím spí, nicméně u nové Motoroly (vlastněné Googlem) bychom se již také mohli dočkat. Snad se blýská na lepší časy.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.