Hlavní navigace

HTC se propadá do stále hlubší krize, existuje ještě cesta zpět?

7. 11. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

V poslední době se hodně řeší především problémy společnosti Nokia, mnohem horší situaci ale musí momentálně čelit HTC. A cestu z krize se zatím nedaří nalézt. Už druhý měsíc po sobě společnost vykázala dvouciferný propad v ziscích. Už září vykázalo prudký propad, v říjnu ale zisky klesly o dalších 19 %. A ještě horší je situace v porovnání s loňským obdobím. V tomto případě je propad celých 61 %. Něco podobného může ustát velká společnost s dostatečnými finančními rezervami, ale HTC je přeci jenom docela mladou společností. Alespoň pokud zohledníme to, kdy začala distribuovat telefony pod svou vlastní značkou.

HTC v problémech

HTC se zdá být takřka ideálním příkladem přísloví, že čím výše vystoupáte, tím strmější je následný pád. Na podzim roku 2011 se mohla firma pochlubit takřka přesně opačnými ukazateli než dnes. Meziroční nárůst se pohyboval téměř na 70 % a budoucnost se zdála růžová.

Bohužel, HTC nedokázalo správně zareagovat na razantní nástup levnějších telefonů s Androidem a také nepřesvědčilo zákazníky, že má srovnatelné top modely oproti konkurenčním značkám. Hodně nejistou sázkou na budoucnost jsou nové telefony s Windows Phone 8. HTC je sice do prodeje nasadí ze všech výrobců nejrychleji, i když ale budeme hodně optimističtí, jen těžko se dá předpokládat něco lepšího než jen zmírnění mimořádně strmého pádu.

Zdroj: Unwiredview

 

Autor článku