Hlavní navigace

HTC se snaží uhnat selfie maniaky a sportovce. Představilo Desire Eye a kameru RE

9. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

HTC Desire Eye

Řada Desire označuje telefon (vyšší) střední třídy, ale novinka Eye by klidně mohla zapadnout i do nejvyšší řady One. Telefon má totiž 5,2" displej s rozlišením 1080 × 1920 px a k tomu také top hardware: čtyřjádrový Snapdragon 801, 2 GB RAM a 16GB úložiště doplnitelné kartami microSD. V tomhle ohledu nezaostává ani za vlajkovou lodí One M8.

Nechybí ani přední stereo reproduktory BoomSound. Čeho si ale rozhodně všimnete, je přední foťák. Obrovská čočka a vedle ní duální LED blesk. Podobnou sadu najdneme i vzadu. Oba foťáky umí pořizovat 13Mpx snímky a točit video v rozlišení 1080p30. Úplně totožné ale nejsou. Zadní má světelnější objektiv f/2.0, takže si lépe poradí v šeru, zato má delší ohnisko 28 mm. Přední má slabší světelnost f/2.2, ale zato objektiv s širokým ohniskem 20 mm, takže zachytí větší scénu před sebou.

HTC Desire Eye
HTC Desire Eye 

Desire Eye má také příkladnou síťovou výbavu. Nechybí LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 ani NFC. Dovnitř se vešel ještě 2400mAh akumulátor. Těla telefonu není kovové, nýbrž plastové. Je voděodolné dle specifikace IPx7. Novinka měří 151,7 × 73,8 × 8,5 mm a váží 154 gramů.

Výrobce nepřekvapivě předinstaloval Android 4.4 s nadstavbou Sense. Nechybí aplikace Zoe, která slouží k remixování videí z fotek a klipů a následnému sdílení na sociálních sítích. Zoe bude brzy dostupná i pro ostatní telefony s Androidem a HTC chystá také verzi pro iOS.

Cenu ani dostupnost telefonu Desire Eye zatím výrobce nesdělil.

Eye Experience

Specialitou telefonů od tchajwanského výrobce zůstane sada vylepšení Eye Experience. Díky tomu bude kamerka při videochatu stále zaostřovat na váš obličej. Fotky a videa lze u nového telefonu kombinovat z předního i zadního foťáku najednou. Software například může zachytit vaši postavu předním senzorem a vložit je do scény focené zadní snímačem. Selfie lze vyfotit i hlasem (sýr). Fotky obličeje lze navíc retušovat nebo přidávat makeup.

Eye Experience v příštích měsících zamíří i na HTC One M7, One M8, One E8, One mini, One mini 2, One max, Desore 816, Desire 820 a Butterfly 2.

 

HTC RE Camera

Výrobce se odvážně pouští také do segmentu, kde bychom jej nečekali. Jeho telefony zaostávají v kvalitě fotografií a videí za konkurencí, přesto to HTC nebránilo, aby vytvořilo specializovanou kamerku. Jde o malou tyčinku ve tvaru šnorchlu nebo periskopu. Zcela jí chybí displej, spoléhá se na připojený tablet nebo smartphone.

RE Camera obsahuje snímač, který zvládne pořizovat 16Mpx fotky a videa v rozlišení 1080p30. Specialitou je 146° široký úhel záběru. Objektiv má jen průměrnou světelnost f/2.8. Snímač o velikosti 1/2.3" najdete i v kompaktech a ultrazoomech, takže by HTC mohlo natáčet v podobné kvalitě (tedy lépe než většina smartphonů).

HTC RE CameraHTC RE Camera

Kamerka má jedno hlavní tlačítko. Jeho krátkým stisknutím fotí, delším podržením začne točit video. A to i pod vodou, tělo se odolné dle specifikace IP57. Integrovaný akumulátor s kapacitou 920 mAh vydrží nacvakat až 1200 fotek a natočit 100 minut videa.

Obsah se ukládá na vnitřní 8GB paměť, případně microSD karty až do kapacity 128 GB. S Androidem a iOS se zařízení spojí přes Bluetooth a Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Videa lze z kamery rovnou streamovat na internetu.

KL24

RE Camera se začala v USA předobjednávat za 199 dolarů. Další peníze nejspíš investujete do některý z držáků (na kolo, do auta, na přilbu, batoh apod.) Novinka HTC jde přímo proti nové kamerce GoPro Hero, která sice neumí rovnou streamovat, ale zato má za sebou mnohem zkušenějšího výrobce a lepší jméno.

Zdroj: HTC

Byl pro vás článek přínosný?