Hlavní navigace

„HTC uvede tablet Nexus 9 s Tegrou K1,“ nechtěně potvrdila sama Nvidia

11. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia si u obvodního soudu v americkém Delawaru a Mezinárodní obchod komise stěžuje na to, že Samsung a Qualcomm zneužívají jeho jejích patentů, aniž by platily licence, to už asi víte. Ve stížnosti zaslané ITC se ale objevuje ještě jedna zajímavost, jak si všiml magazín Bright side of news.

Nexus 9 potvrzen v dokumentu Nvidie
Nexus 9 potvrzen v dokumentu Nvidie

Nvidia v něm hovoří o novém SoC Tegra K1, který se už objevil v Chromebooku od Aceru, tabletu Tango od Googlu nebo televizoru od Lenova. Zároveň ale píše o tabletu HTC Nexus 9, který prý přijde ve třetím čtvrtletí 2014 a který na nové Tegře rovněž poběží.

Firma se chrání několika nejasnými „expected“, ale už to, že v oficiálním dokumentu hovoří o neuvedené novince, je dalším důkazem, že se něco chystá. Nvidia už sice původní soubor odstranila, ale stále je dostupný přes Google Cache.

 

Zatím největším důkazem byl snímek přímo z prezentace HTC, ke kterému se dostal magazín Android Police. Tzv. HTC Volantis (Nexus 9) by podle něj měl dostat 8,9" displej s rozlišením 2048 × 1536 px a 64b verzi Tegry K1, tedy tu s novým procesorem Denver.

CS24

O tabletu ještě víme, že dostane 2 GB paměti, 16/32GB úložiště, 3Mpx přední a 8Mpx zadní foťák, ten dokonce i s optickou stabilizací. Rozměry budou 226,3 × 151,9 × 7,9 mm a hmotnost 418/427 gramů (Wi-Fi/LTE).

Původně se s ním počítalo na říjen nebo listopad, ale podle Nvidie by k představení mohlo dojít ještě v září (konec třetího kvartálu). Skutečný prodej ale začne až tehdy, kdy Google dokončí Android L a Nvidia rozjede velkovýrobu nové Tegry. To může být klidně až ke konci roku.