Hlavní navigace

HTC uvedl subwoofer, dálkový ovladač pro mobily a dva nové smartphony

Sdílet

Zdroj: Redakce

HTC Desire 300

HTC si novinky nešetří na berlínský elektronický veletrh IFA, ale odhaluje je nezávisle. Představil dva nové zástupce řady Desire s Androidem 4.2.2 a rozhraním Sense 5. Telefon Desire 300 spadá do low-endu, což nepopírá ani výrobce. Smartphone osadil obyčejným TN displejem s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 480 × 800 px.

Do centimetr tlustého těla použil slabší dvoujádrový procesor Snapdragon S4 Play (2× 1 GHz Cortex-A5), 512 MB RAM a 4 GB úložné paměti. Naštěstí nezapomněl na slot pro microSD karty. Telefon si nerozumí s LTE, rychlými 3G nadstavbami a Wi-Fi je jen jednopásmová. Na fotoaparátech také šetřil. Zadní je pouze základní pětimegapixel, přední s rozlišení 480p ani nestojí za řeč.

 HTC Desire 300
HTC Desire 300

HTC Desire 601

Trochu větší ambice vložil výrobce do modelu Desire 601. Má o fous rozměrnější displej (4,5") a hlavně vyšší rozlišení 540 × 960 px, byť jde stále jen o TN panel. Lepší je rovněž hardwarová výbava. Uvnitř najdete rychlejší dvoujádro Snapdragon 400 (2 × 1,4 GHz), 1 GB RAM a 8 GB úložného prostoru. Slot pro karty znovu nechybí.

Desire 601 má také bohatší síťovou výbavu. Čekejte rychlé nadstavby 3G, LTE i dvoupásmovou Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Potěší i větší 2100mAh akumulátor. HTC slibuje také lepší zadní foťák, který si poradí s videem v 1080p a nabízí chytré focení HTC Zoe. Na přední straně je i dvojice reproduktorů BoomSound podobně jako u modelů One.

HTC Desire 601
HTC Desire 601

HTC Fetch

Pokud v bytě stále marně hledáte telefon, možná vás potěší klíčenka Fetch. Malá krabička s rozměry 3 × 3 × 0,9 cm v sobě obsahuje vyměnitelnou baterku s půlroční výdrží, Bluetooth 4.0 a tlačítko, kterým mobil rozezvoníte až na 15m vzdálenost. Fetch ale zatím funguje jen s telefonem HTC One Mini a Butterfly S.

HTC Fetch
HTC Fetch

HTC Mini+

Mini Plus je ještě větší šílenost. Vypadá jako obyčejný telefon a vlastně tak i funguje. Umí se totiž přes Bluetooth spárovat s telefonem a převzít na něm hovor nebo přečíst SMS, zatímco si na hlavním mobilu někdo hraje. Má v sobě sluchátko, mikrofon, číselník i informační 1,5" displej (OLED, 128 × 128 px). Funguje i jako dálkový ovladač nebo ukazovátko. V pohotovosti vydrží 95 hodin nebo 9 hodin hovoru. Mini+ je kompatibilní s telefony One Mini, Butterfly S, Desire 200 a Desire 500.

HTC Mini+
HTC Mini+ 

HTC BoomBass

Externí Bluetooth reproduktory už nás nemůžou překvapit. HTC s řadou One ale ukazuje, že ani nejsou potřeba. Stačí umístit dva kvalitní zvukové měniče na přední stranu mobilu. Ale žádný tenký telefon nevykouzlí hutné basy. A tak HTC vyrobilo přenosný subwoofer BoomBass.

HTC BoomBass
HTC BoomBass

Všechny novinky se dostanou do prodeje během října. Ceny a přesnou dostupnost v Česku ale ještě neznáme.

CS24

 

Zdroj: HTC