Hlavní navigace

Huawei bude konkurovat obchodu Google Play, v Evropě spustí vlastní Appstore

27. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Huawei oznámila uvedení vlastního obchodu s aplikacemi Huawei AppStore. Ten není žádnou novinkou, v domovské Číně existuje už nějakou dobu, ale Huawei s ním teď přichází do Evropy. Vincent Pang, prezident společnosti Huawei pro západní Evropu to včera oznámil na konferenci Eco-Connect v Berlíně.

Huawei tvrdí, že do svého obchodu pustí jen kvalitní aplikace, které mají hodnocení alespoň čtyři hvězdičky. Půjde tak vlastně spíše o výběr aplikací z existujícího Google Play. S některými vývojáři ale Huawei uzavřel strategické partnerství právě kvůli tomu, aby se jejich kvalitní aplikace objevili v Appstoru.

KL24

vincent-pang-huawei Vincent Pang, prezident Huawei pro západní Evropu

Podle zveřejněných informací by také mělo jít o aplikace bez reklam (ad-free). Mezi aplikacemi se objeví také GPS navigace slovenské společnosti Sygic, do které spadá třeba i český Sygic Travel (dříve Tripomatic).

Teoreticky by Huawei mohl konkurovat obchodu Google Play. Jednou by tím mohl získat i vlastní ekosystém alespoň uvnitř Androidu. Kromě Huawei najdete nový Appstore i v telefonech značky Honor možná už od příštího roku. Prozatím se pokusy jiných výrobců vytvořit vlastní obchod s aplikacemi pro Android nepodařily a zájem na tom zřejmě nebude mít ani Google.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.