Hlavní navigace

Huawei degradoval své zaměstnance za tweet z iPhonu. Nechtěně poukázal i na blokování Twitteru v Číně

5. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jako by neměla čínská společnost už dost aférek s používáním telefonů jiných značek od svých ambasadorů, nejnovější přešlap se povedl přímo marketingové oddělení. Huawei totiž na půlnoc tweetnul novoroční přání „via Twitter for iPhone“. Tweet sice brzy smazali a nahradili novým, ale mnoho uživatelů si stihlo udělat screenshot. Vedení společnosti se nyní rozhodlo konkrétní pracovníky exemplárně potrestat. Dva degradovalo o jednu pracovní pozici a snížilo jim plat o 5000 juanů (asi 15 000 Kč), šéfovi digitálního marketingu potom plat na rok zmrazili.

Vadí vám, když Huawei tweetuje z iPhonu?

Podobný průšvih zaznamenala média i s herečkou Gal Gadot (Wonder Woman). A když se s iPhonem fotil Jágr, vyřešilo se to nafocením propagačních fotek s Jardou ve vaně. Je také zajímavé, že tento typ prohřešků vždy zahrnuje iPhone a ne třeba Samsung, kterému se vlastně stává totéž.

TipVždyť je to jen telefon. Nejde o život [komentář]

Huawei reagoval kratším prohlášením, že tweet měl být odeslán z počítače, ale nastal problém s VPN, tak pracovníci použili telefon s roamingovou zahraniční SIM (iPhone), aby stihli zprávu odeslat před půlnocí. Huawei tak nepřímo poukázal na fakt, že připojit se v Číně na Twitter je problém.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.