Hlavní navigace

Huawei P10 míří do předprodeje s příslušenstvím za 3000 Kč zdarma. Kde se jej vyplatí koupit?

17. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Huawei v Barceloně představil svou novou vlajkovou loď Huawei P10, kterou jsem měl možnost si už krátce vyzkoušet a rozhodně půjde opět o velmi dobrý smartphone. Prodávat se začne až v dubnu, nicméně Huawei chce jít štěstí naproti. Když si jej přeobjednáte do konce března, dostanete dárkový balíček v udávané hodnotě 3000 Kč.

p10-giftbox

Pro zájemce o tento telefon jsem připravil malý přehled, jelikož ač jde o promo akci Huaweie, tak není jedno, který obchod si vyberete. Telefon lze objednat u celkem devatenácti prodejců (z toho dva operátoři a jeden slovenský obchod), jejich nabídka se ale překvapivě hodně liší.

Balíček zdarma je nazvaný Huawei Accesories Giftbox. Obsahuje malý stativ, který lze použít i jako selfie tyč, powerbanku s kapacitou 10 000 mAh a konektory USB-C i microUSB, silnou nabíječku do autozapalovače a USB-C redukci. Většina obchodů ale nabízí ještě druhý dárek, tentokrát už sami za sebe.

Cena a doprava: levněji jen u operátorů s tarifem

Doporučenou cenu 15 999 Kč za Huawei P10 a dárek zdarma prakticky všichni snížili o devět korun na trochu méně baťovských 15 990 Kč. Některé obchody (Datart, Expert) si za Giftbox naúčtují jednu korunu, ale to je spíše kvůli možnostem jejich e-shopu, který zřejmě neumožňuje prodávat za nulu, než že by chtěli vydělávat na dárku, který jiní nabízejí zdarma. Planeo Elektro a iSpace chtějí přesnou původní cenu, Vodafone zase o 12 korun méně, ale na těchto drobných nesejde. Slovenský e-shop uvádí cenu 599 €, takže dovoz do Česka se nevyplatí.

Prakticky všechny e-shopy poskytnou dopravu zdarma, přeci jen jde o zboží za šestnáct tisíc. Nicméně CZC.cz chce za dopravu podle varianty minimálně 74 Kč a Planeo Elektro umožňuje jen osobní odběr. Makro a Globus neuvádí nic. U Vodafonu máte možnost nižší ceny se závazkem a tarifem, O2 místo toho nabízí nákup na splátky.

Barvy: jen černou mají všude, občas chybí i modrá

Téměř všichni mají v nabídce černou, modrou, stříbrnou a zlatou, nicméně u prodejců Okay a Planeo Elektro nekoupíte modrou. Makro a Globus barvu vůbec neuvádějí, přeci jen nejde o klasické eshopy, ale kvůli tomu vlastně nevíte, co tam nakonec dostanete. U operátorů O2 a Vodafone získáte pouze černou, takže pokud máte nárok na dotovaný telefon a chcete jiný než černý, budete z toho mít těžkou hlavu.

p10-barvy

Dual SIM: mají skoro všude, ale O2 příjemně překvapilo

Je s podivem, že by si za úplně stejnou cenu někdo dobrovolně koupil Single SIM, takže opět většina obchodů nabízí Dual SIM. Nicméně Planeo Elektro verzi nijak neuvádí a weby Makra a Globusu také mlčí. Zajímavé je to u operátorů, kde Vodafone bude prodávat Single SIM (a všechny jeho telefony podporují jen jednu SIM), zatímco O2 mi potvrdilo, že u nich bude v prodeji mnohem výhodnější Dual SIM (a několik jiných duálních telefonů již nyní nabízejí).

p10-huawei-p10-review-05_4bm5 Foto: PC Mag

Dárek navíc: polovina obchodů vám nedá nic

Kromě Giftboxu vám zhruba polovina obchodů nabízí zdarma další pěkné příslušenství. U Mironetu je to boombox v ceně 517 Kč, CZC zase kapesní nabíjecí kabel inCharge USB-C, Alza držák s názvem Podržfouňa. Euronics a Kasa mají dárek stejný, oba nabízejí náramek Huawei Color Band A1, SIM kartu T-Mobile s kreditem 200 Kč a software F-Secure.

p10-am08p10-inchargep10-podrzp10-color-bandp10-tmobilep10-fsecure

CS24

Záruka: dva, nebo tři roky?

Někteří uvádí jako svou výhodu rozšířenou záruku 3 roky a k tomu 3 měsíce záruku na poškození displeje. Většina dalších obchodů píše dva roky, nebo neuvádí nic (a v tom případě by mělo jít také o dva roky). Pravdou ale je, že u Huawei můžete mít záruku tři roky vždy, pokud máte telefon z oficiální distribuce a do měsíce od koupi se zaregistrujete.

obchod cena dárek navíc barvy verze
Alza 15 990 Kč Držák na telefon "Podržfouňa" (299 Kč) černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
CZC 15 990 Kč inCharge USB-C (349 Kč) černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Datart 15 990 Kč nic černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Electroworld 15 990 Kč nic černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Euronics 15 990 Kč Fitness náramek Huawei Color Band A1 černé, SIM karta T-Mobile Twist 200 Kč, software F-Secure Safe černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Expert 15 990 Kč nic černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Kasa 15 990 Kč Fitness náramek Huawei Color Band A1 černé, SIM karta T-Mobile Twist 200 Kč, software F-Secure Safe černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Mall 15 990 Kč nic černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Mironet 15 990 Kč boombox Huawei AM08 White (517 Kč) černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Mobil Pohotovost 15 990 Kč bonus 1200 Kč při nákupu na protiúčet černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Okay 15 990 Kč nic černá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Planeo Elektro 15 999 Kč nic černá, stříbrná, zlatá neuvádí
Space 15 999 Kč nic černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
T.S. Bohemia 15 990 Kč nic černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM
Makro neuvádí neuvádí neuvádí neuvádí
Globus neuvádí neuvádí neuvádí neuvádí
O2 15 995 Kč nic černá Dual SIM
Vodafone 15 978 Kč nic černá single SIM
Nay (SK) 599 € nic černá, modrá, stříbrná, zlatá Dual SIM

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.