Hlavní navigace

Huawei Watch s Androidem Wear konečně vypadají jako luxusní hodinky [MWC]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po LG se na chytré hodinky s plně kruhovým displejem vrhl také čínský Huawei. A jeho první hodinky pojmenované prostě Watch rozhodně stojí za pozornost. Oproti konkurenci jsou větší, Huawei místo 1,3" displeje s rozlišením 320 × 320 px použil 1,4" AMOLED s rozlišením 400 × 400.

Kolem displeje je jen tenký rámeček a na straně najdeme i korunku (funguje jako tlačítko), tělo tak připomíná klasické ručičkové hodinky. Je ocelové, vodě- a prachuodolné a bude se prodávat ve stříbrné, černé a zlaté variantě. Displej je chráněný safírovým sklem, takže jej jen tak nepoškrábete. Řemínky budou kovové i kožené.

Huawei tvrdí, že sestavení hodinek se skládalo s více než 260 kroků, z toho 160 kroků bylo prováděno ručně, Watch tvoří 130 komponent a byly podrobeny 650 hodinám testování. Uvnitř najdeme tradiční čtyřjádrový Snapdragon 400, 512 MB RAM a 4 GB flash paměti. Systémem je Android Wear.

 

Hodinky obsahují šestiosý pohybový senzor, díky kterému budou sledovat váš pohyb i monitorovat spánek, dále barometr a snímač srdečního tepu. O přítomnosti GPS zatím nevíme. Cenu ani přesnou dostupnost zatím neznáme. Česko ale nebude v první vlně, kde se Huawei Watch začnou prodávat.

Zdroj: Huawei