Hlavní navigace

Humble Bundle prodán. Obchod, ve kterém platíte, kolik chcete, bude žít i nadále

16. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Square Enix

Se službou Humble Bundle se na Cnews můžete setkávat pravidelně. Primárně jde o obchod s hrami, za které zaplatíte, kolik sami uznáte za vhodné. Humble Bundle začal v roce 2010 nabízet balíčky her pro PC, ale později přidal i hry pro mobily, konzole, software či elektronické knihy. Dnes jej využívá přes 10 milionů lidí. Zaplacenou částku si vždy rozdělí autoři obsahu (standardně 65 %), provozovatelé služby (20 %) a část jde na charitu (15 %). Poměry můžete sami změnit. Zrovna nedávno tvůrci oznámili, že na dobročinné účely již připadlo přes 100 milionů dolarů. Kromě tzv. bundlů služba funguje i jako běžný obchod přeprodávající hry ze Steamu a od loňského roku nabízí i zvláštní měsíční balíčky s překvapením. Za 12 dolarů dostanete několik her, ale nebudete vědět které (Humble obvykle prozradí jen název jednoho hlavního titulu).

KL24

Humble patří pod IGN

Firmu v roce 2010 založili Jeff Rosen a John Graham. Původně pracovali z domovů, kde vyrůstali. Dnes ale mají vlastní centrálu v San Francisku a zaměstnávají 60 lidí. Předloni se ovšem dostali do finančních potíží a museli propustit pětinu týmu. Pevnější půdu pod nohama by měl zajistit nový majitel.

Humble Bundle na konci minulého týdne koupil mediální gigant IGN provozující stejnojmenný web o hrách, filmech, komiksech a technologiích. Jeff Rosen tvrdí, že pod IGN bude Humble Bundle fungovat jako doposud, ale partnerství jim pomůže vyrůst a nabídnout nějaké vzrušující novinky do budoucna.

Byl pro vás článek přínosný?