Hlavní navigace

HW nároky Windows 7: Stejné jako Vista

4. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pesimistické představy některých odpůrců Microsoftu o nutnosti čtyřjádrových procesorů, 32 GB RAM, 4 grafických karet a 1 TB pevného disku pro pouhý start systému se zřejmě nenaplní. Na rozdíl od přechodu z Windows XP na Windows Vista se u sedmého nástupce nároky příliš nezmění.

Zůstává minimálně 1 GHz procesor, 1GB/2GB RAM (32/64 bit), 16 gigabytů volného místa na disku, popřípadě 20 GB pro 64bitovou edici a DirectX 9 kompatibilní grafická karta s ovladačem Windows Display Driver Model 1.0 či lepším.

Vezmeme-li v úvahu mnohem nižší ceny hardwaru, oproti době vydání Windows Vista a četné ohlasy betatesterů, pochvalujících si mnohem rychlejší běh na stejné konfiguraci (nevede špatně si ani na miniboocích), jsou tyto požadavky více než dobré. Navíc by měly zůstat nezměněny i pro finální verzi Windows 7, jednotné pro všechny edice.

Microsoft samozřejmě nezapomíná na velmi výkonné kousky křemíku, a proto zvyšuje maximum Indexu Uživatelských Zkušeností (WEI – Windows Experience Index) na 7.9 z původních 5.9. 3DMark to sice není, nicméně základní rozdělení na „levné šunky“ a „nadupané mašiny“ snad poskytne.

Zdroj: Softpedia