Hlavní navigace

HyperX QuadCast S: barvičky a USB-C pro streamery

28. 9. 2020

Sdílet

Zdroj: HyperX
HyperX právě představil nový herní mikrofon QuadCast S jako nástupce povedeného modelu QuadCast. Ten jsme recenzovali v létě, nesnažili jsme se o nějaký audiofilský test a přesto šlo v podstatě téměř o to nejlepší, co si můžete k počítači koupit. Novinka je spíše evolucí.

QuadCast S je na pohled téměř stejný a schopnosti jeho mikrofonu jsou papírově stejné. Vzorkovací frekvence 48 kHz při 16 bitech a rozsah 20 Hz až 20 kHz. Přepínačem přímo na těle ovlivňujete polární vzory snímání, tedy stereo, všesměrový, dvousměrný či s charakteristikou kardioidu. Provedení obsahuje integrovaný filtr proti prudkým změnám akustického tlaku. To se hodí hlavně při vyslovování „vybuchujících“ souhlásek typu p, s či b.

Tip: Duel herních mikrofonů Trust GXT 256 a HyperX QuadCast (minirecenze)

Mírného zlepšení se dočkal antivibrační držák, což je spíše kosmetická změna. Podsvícení bylo dříve matně červené, nyní jej výrobce uvádí jako RGB. Pomocí softwaru HyperX Ngenuity si tak nastavíte i jinou oblíbenou barvu. Pokud to bude nějaká neutrální, třeba bílá, přestane QuadCast S vypadat extravagantně/herně a zapadne i k běžným počítačům. Naopak lze zvolit barvy pro dvě zóny – horní část mikrofonu může svítit jinou barvou. Díky difuzoru pak bude jejich přechod splývat.

HyperX QuadCast S držák HyperX QuadCast S držák

Změnou k lepšímu, i když v tomto případě bez reálného efektu, je určitě výměna konektoru z microUSB na USB-C. Mikrofon má sice svůj kabel, a jakmile jej jednou připojíte, už se na konektor nedíváte, přesto použití USB-C vždy chválíme.

HyperX QuadCast S aplikace Ngenuity HyperX QuadCast S aplikace Ngenuity

„HyperX si klade za cíl vybavit streamery, pedagogy, studenty a obchodní profesionály snadno použitelnými vybavení, jak lidé pokračují v práci, ve škole a ve hře z domova, “ uvedla Bianca Walter, Business Manažer, HyperX EMEA.

KL24

Novinky jsou tedy opravdu jen kosmetické, a pokud máte předchozí verzi, nemá smysl mikrofon měnit. Pokud ale o tomto modelu uvažujete, nový model dává větší smysl. Doporučená cena ovšem činí 180 euro, v přepočtu 4890 Kč. To je o nezanedbatelných 1500 Kč více proti předchozímu modelu. Cena je prakticky jediným mínusem, což potvrzují i zahraniční recenze

Zdroj: HyperX TZ

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.