Hlavní navigace

I BlackBerry dostane hlasového asistenta. Revoluci zřejmě nepřinese

17. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zanedlouho bude hotový operační systém BlackBerry 10.3. Co přinese stávajícím uživatelům? Především hlasového asistenta, jenž se bude nazývat prostě BlackBerry Assistant. Co k němu dodat? Prozatím se nezdá, že by byl v čemkoli originální, jednoduše vám pomůže s organizací času nebo vás informuje o důležitých událostech.

V tuto chvíli už BlackBerry ztratilo většinu svého tržního podílu a nový operační systém navzdory zajímavému způsobu ovládání nezaujal. Snaží se sice prosadit aspoň přes oblíbenou službu BlackBerry Messenger, která dokonce hodlá podporovat Windows Phone, ale naděje na přežití se zatím rapidně nezvedla. Hlasového asistenta má teď každá hlavní mobilní platforma.

 

Podle popisu se zatím zdá, že nemůžeme čekat podobně pokročilou umělou inteligencí, jakou je např. Cortana. BlackBerry Assistant porozumí základním příkazům. Ono vybudovat propracovaného asistenta není jen tak a žádá si to roky vývoje. Nevíme přitom, jak dlouho Kanaďané pracovali na asistentovi. Počkejme si však na ukázky.

Zdroj: Inside BlackBerry via Neowin