Hlavní navigace

I GPU-Z se už chystá na Keplera: vyšla verze 0.6.0

19. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Server TechPowerUp vydal program GPU-Z již v revizi 0.6.0. Stejně jako předchozí verze vám nabídne rozsáhlé informace o grafické části počítače a diagnostické nástroje pro její monitorování. Sledovat budete moci frekvence, napětí, teploty i využití grafické paměti či hodnocení ASIC (pouze na kompatibilních GK). Verze 0.6.0 přináší velké množství nových funkcí, včetně podpory pro nadcházející grafické akcelerátory z rodiny Kepler, i nedávno uvedené karty ze stáje AMD, konkrétně řady Radeon HD 7800.

  

GPU-Z nabídne instalátor, který vám na plochu umístí zástupce a umožní jednoduché odstranění celého nástroje. Předností GPU-Z je rovněž podpora spuštění bez potřeby instalace. Nejnovější verze přidává podporu pro API ovladačů AMD Catalyst 12.2, takže by měla být zajištěna naprosto bezproblémová spolupráce i s nimi. Problémů s monitorováním frekvencí jste však mohli všimnout, pouze pokud jste provedli čistou instalaci Catalyst 12.2, nikoliv při standardní aktualizaci. Verze 0.6.0 bude ale korektně fungovat i v případě zmíněné čisté instalace.

Provedené inovace:

  • Přidán volitelný instalátor GPU-Z, který se spustí při prvním startu GPU-Z, nebo ho můžete spustit ručně pomocí systémového menu GPU-Z.
  • Přidána podpora pro AMD Radeon HD 7870, HD 7850, HD 7670M, FireStream 9370, FirePro V3900.
  • Přidána podpora pro Nvidia GeForce GTX 680, GT 640M, GTX 560 SE, GT 550M, GeForce 510, NVS 2100M.
  • Opraveno monitorování frekvencí, které nefungovalo korektně při některých instalacích Catalyst 12.2.
  • Opraveno čtení id pre-Fermi karet.
  • Opravena detekce OpenCL pro ATI Fusion (Sumo a Ontario).
  • Opraveno useknutí okna GPU-Z, viditelné při některých nastaveních dpi.

 
 

GPU-Z v0.6.0 stahujte zde.
GPU-Z v0.6.0 ASUS ROG-Themed stahujte zde.

Chcete-li se zapojit do sbírky výsledků nedávno (v 0.5.8) přidané detekce "ASIC Quality" vaší GeForce či Radeonu, přispějte do vlákna v našem fóru.

KL24

Zdroj: TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku