Hlavní navigace

I-O Data chystá na leden 23" LCD monitor MF235XDBR s tenkými rámečky

19. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonský výrobce I-O Data představil nový 23palcový monitor LCD-MF235XDBR určený pro uživatele, kteří hledají co nejtenčí rámečky.

I když z hlediska marketingu označuje výrobce monitor jako „bezrámečkový“, viditelná část displeje až po okraj nedosahuje. Vertikální okraje jsou široké 9,8 mm a horizontální 8,5 mm. Monitor je však až na spodní panel zcela rovný a bezrámečkovost lze chápat i z hlediska toho, že okraje nevystupují směrem dopředu.

Monitor má rozlišení 1920 × 1080 bodů a používá LCD panel s technologií, kterou I-O Data označuje jako ADS. Výsledkem jsou pozorovací úhly 178/178° a poněkud horší odezva 14 ms. Tu lze zkrátit na 4,6 ms s použitím technologie overdrive, která nutí krystaly k rychlejší odezvě prostřednictvím vyššího napětí, výsledkem je však stoupající input lag.

 

Z důvodu malých rámečků dosahuje 23palcový monitor fyzickou velikost 21palcového modelu a zajímavý je tak především pro hráče, kteří plánují použít více monitorů najednou. Jeho výbavu tvoří vstupní konektory DVI, VGA (D-sub) a dva HDMI. Součástí konstrukce jsou i dva 1W reproduktory.

MMF24

Monitor I-O Data LCD-MF235XDBR bude dostupný od ledna příštího roku za zatím nespecifikovanou cenu.

Zdroj: I-O Data, TechPowerUp

Autor článku