Hlavní navigace

I Windows 7 snad budou podporovat USB 3.0

24. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mysleli jste si, že se Microsoft vykašle na svůj dosud nejnovější vydaný operační systém? To by byl vskutku hodně „odvážný“ krok. Sice bude s souvislosti s USB 3.0 propagovat Windows 8, jak ale víme, prodeje těchto systémů budou nějakou dobu překrývat a natolik zásadní technologii si v Redmondu jednoduše nemohou dovolit ponechat exkluzivní pouze pro Windows 8.

Zřejmě bychom se podpory třetí generace USB mohli dočkat ve druhé Servisním balíčku pro Windows 7. Teoreticky by mohla vyjít i samostatná aktualizace, u Visty to tak bylo s bezdrátovou technologií Bluetooth 2.1 – po samostatné aktualizaci se podpora objevila v Servisním balíčku. Hůře to vypadá s Vistou, pro tu už se žádné Service packy nechystají, takže tam se oficiální podpory nového universálního rozhraní dočkat nemusíme. O Windows XP se ani nezmiňuji, tento systém je již prakticky mrtvý a k definitivní smrti dojde v dohledné době.

Jak to vypadá se Service packem 2 pro Windows 7, nevíme, žádné detaily zatím zveřejněny nebyly. Microsoft na něm ale určitě pracuje.

Námět: Softpedia