Hlavní navigace

ICQ je stále naživu a s novým klientem se chystá obsadit Windows 8

1. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V minulosti jsme již poukazovali na to, že pod novým (ruským) vlastníkem se mu daří mnohem lépe, než tomu bylo za časů AOL. Rusové svou uzavřenou chatovací síť propojili s Facebookem, můžete si psát i s kamarády v síti Google Talk. Protože ale roste obliba chytrých mobilních telefonů, roste současně hlad po dobrých kecálcích pro ně. ICQ se snaží pokrýt co nejvíce mobilních platforem a tuto snahu obzvlášť oceňují majitelé telefonů s Windows Phone, neboť dobrých komunikátorů je zde jako šafránu.

Tip: ICQ 7.6: chat v síti Google Talk

ICQ na této platformě patří jednoznačně k tomu lepšímu. Vyrukuje také s kvalitním klientem pro Windows 8? Na desktopu jednoho má, řadu lidí ale bude časem zajímat mnohem více Metro. Jak se zdá, verze kecálka pro dotekové prostředí se opravdu připravuje. Skupina Mail.ru, ruský provozovatel ICQ, do svého účtu na YouTube nahrála povedené propagační video klienta pro Windows Phone, které nás ovšem zaujalo něčím jiným.

 

Jeho primárním účelem nejspíš nebylo odhalení ICQ pro Windows 8, ale stalo se. Nevíme, jak jinak bychom si měli výmluvné spojení tabletu s typickou kytičkou vyložit. ICQ pro Metro zkrátka vzniknout musí. Ve videu figuruje Nokia Lumia 800, správně vyobrazená se starým logem Windows, avšak zmíněný tablet obsahuje nové hranaté logo. Těšíte se? Dali byste ICQ ještě šanci, kdyby se vytasilo s dobrým klientem?

Zdroj: WMPoweruser