Hlavní navigace

IDF: Lucid Hydra v akci

20. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

O čipu LucidLogix Hydra, který má oplývat takřka zázračnými vlastnostmi, bylo naposledy slyšet před měsícem. Není tajemstvím, že Intel je stěžejním investorem společnosti LucidLogix, proto docela dává smysl, že první demonstraci v akci si procesor jménem Hydra 100 odbyl právě na IDF Fall 2008 v San Francisku.

LucidLogix bohužel neprozradili žádné další detaily o fungování Hydry a ani nepředvedli, zdali skutečnost odpovídá avizovanému téměř-lineárnímu škálování. Server X-bit labs zjistil, že LucidLogix použili programovatelný procesor Tensilica Diamond 212GP – na technologii Hydra totiž není nejdůležitější hardware, nýbrž software, které rozdělování úkolů mezi jednotlivá grafická jádra řídí.

Moshe Steiner, generální ředitel LucidLogix, také prohlásil, že s Hydrou mohou výrobci navrhnout jednu základní desku, na které bude možno provozovat multi-GPU systémy s kartami ATI i Nvidie. Je něco takového vůbec možné, když Nvidia si pečlivě hlídá, aby SLI běželo pouze na jejích čipsetech? Teoreticky ano: multi-GPU s Hydrou totiž není SLI v pravém slova smyslu, namísto dvou GeForce by se v systému měla hlásit pouze Hydra, která terpve bude řídit grafické akcelerátory.

KL24

Procesor Hydra 100 bude pro výrobce dostupný ve čtvrtém kvartálu roku a nejdříve tehdy tedy zjistíme, zdali čip dokáže to, co jeho tvůrci slibují. Zatím si můžete prohlédnout další fotografie předváděcích sestav na serveru AnandTech.

Zdroj: X-bit labs

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku