Hlavní navigace

IE6 je pořád rozšířenější než IE9

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internet Explorer 9 vrátil Microsoft zpět do první ligy, ale v tržním podílu jej stále poráží stará garda z okresního přeboru. IE9 svou pozici zlepšuje, neboť se dostává do automatických aktualizací Windows Update, ale uživatelé Windows XP a starších systémů s IE6 jsou stále silnější skupinou. I když už asi ne na dlouho.

Trendový graf W3Counter ukazuje růst IE9 a naopak rychlý pád IE6, takže příští měsíc už bude jistě všechno jinak.

Dnešní čísla StatCounteru také ukazují silnější pozici IE6. Před IE9 je dokonce i Safari 5.0 od Applu. A Opera je stále slabší než starší generace Firefoxu (4.0, 3.6 a 3.5). Když se přepnete na trendový graf, IE6 a IE9 jsou těsně u sebe, ale jeden mírně stoupá a druhý klesá. Přesto tempo IE9 nenapovídá tomu, že by měl v blízké době pokořit IE7 nebo snad krále IE8. Holt Windows XP stále tvoří 45 % přístupů k webu.

Google Analytics běžící na našich webech ukazuje, že IE9 je už druhým nejsilnějším prohlížečem Microsoftu (31,63 %). Vede stále IE8 (53,29 %), třetí je IE7 (11,25 %), pak IE6 (2,73%) a ostatní ani nestojí za řeč. Ale je rozdíl mezi specializovaným webem s úzkou skupinou čtenářů a těmi, co chodí jen na Seznam a Novinky.