Hlavní navigace

IE9 ve Windows Update až na konci června

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft je s nasazováním poslední verze prohlížeče opatrný – na blogu totiž prozradil, že v rámci aktualizací ve Windows Update se nový IE9 objeví až na konci června. Kdo chce, může si prohlížeč stáhnout ručně na adrese beautyoftheweb.com.

Do Windows Update se ale Internet Explorer 9 přesto dostal. Od minulého týdne by jej tam měli vidět uživatelé beta a RC verze, kteří by měli ihned aktualizovat. Ostatní musí počkat ještě tři měsíce. Microsoft automatický update odkládá kvůli firemním uživatelům, kteří jsou na IE závislí. Do té doby budou muset správci a webmasteři vyladit své weby tak, aby nový prohlížeč bezchybně fungoval.

Na závěr jedno zajímavé číslo. Microsoft tvrdí, že 90 % uživatelů IE9 tvoří ti, kteří jej nainstalovali přímo, nikoliv pomocí updatu z bety nebo RC. Ale stejně to bude nějaká číselná alchymie. Protože update je prý nabízen od 28. března a největší hlad po prohlížeči byl určitě první týden po vydání (16. března). Jenže do té doby bylo třeba betu či RC smazat a až pak spustit čistou instalaci IE9 RTM. Blogpost Microsoftu byl napsáno 29. března a nikdo mě nepřesvědčí, že za jeden den přibylo 10 % uživatelů, kteří pouze aktualizovali přes Windows Update.

Zdroj: WindowsTeam