Hlavní navigace

iFixit rozebral Motorolu Moto X na součástky (ze světa)

26. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Moto X se nestal prvním Nexusem z dílny Google/Motoroly, přesto je zajímavý tím, že je vyráběn ve Spojených státech. Letecký snímek továrny poblíž texaského Dallasu, ve kterém se Moto X dává dohromady, najdete v dřívější novince. „Vyrábí“ ovšem není úplně přesné slovo, samotné součástky totiž pochází z celkem dvanáct zemí (Čína chybět nebude), alespoň procesory pochází z Japonska a displeje z Koreje (Jižní).


 

Redaktoři rozebíracího serveru iFixit tentokrát rozebrali tento americký smartphone jen pár hodin poté, co se dostal do prodeje. Našli (překvapivě) základní desku, 16 GB EMMC NAND paměti, dvě kamery, nabíjecí indukční cívky a 2200 mAh Li-ion baterii.

IFixit pochválil nahraditelnost modulárních komponent a pouze jeden typ šroubků. Použití vlepeného displeje a akumulátoru pár bodů ubralo, ale celkové skóre rozebíratelnosti je slušných 7/10. Celou rozborku včetně podrobného komentáře najdete na webu iFixit.

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.