Hlavní navigace

iFixit rozebral nové iPhony 8 do posledního šroubku. Apple zmenšil akumulátor

25. 9. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dekonstruktéři z iFixit opět vystáli frontu v Apple Storu, koupili nové iPhony a ty podrobili podrobné rozborce. Do rukou se jim dostal iPhone 8 (zde) i iPhone 8 Plus (zde). Určitě se na jejich bohatou komentovanou galerii podívejte.

Zde vypíchneme jen pár zajímavostí, které Apple oficiálně nikdy nekomentuje. Menší iPhone 8 má opět jen 2 GB paměti, zatímco model 8 Plus dostal 3 GB. Výrobce čipů Apple opět zdvojil, moduly LPDDR4X mu dodává Samsung a Hynix. NAND čip pro interní úložiště pocházejí od SanDisku a Toshiby.

Oba rozebrané iPhony měly uvnitř LTE modem od znepřáteleného Qualcommu. Není však vyloučeno, že stejně jako u loňské generace mobilů budou na trhu i některé modely s modemu od Intelu.

Ve srovnání s předchůdcem mají novinky menší kapacitu akumulátoru, výdrž však firma uvádí stejnou. iPhone 8 dostal 1821mAh akumulátor (iPhone 7 měl 1960mAh), iPhone 8 Plus pak 2691mAh (oproti 2900mAh u iPhonu 7 Plus).

CS24

Oba telefony mají o stupeň sníženou známku „opravitelnosti“, letos dostaly jen šestku. Na vině jsou skleněná záda telefonu, se kterými se špatně manipuluje. Po jejich případném roztříštění bude náročné vyměnit je za nová.