Hlavní navigace

iHome? Apple prý na WWDC představí chytrou domácnost ovládanou iPhonem

27. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deník Financial Times píše, že Apple příští týden na konferenci WWDC (od 2. do 6. června) představí novou platformu týkající se chytré a propojené domácnosti. Už v současnosti ve svém obchodě prodává několik produktů jako LED žárovky s Wi-Fi, IP kamery, dětské chůvičky, meteostanice apod., které lze dálkově ovládat pomocí iPhonu nebo iPadu. Jenže neumí komunikovat navzájem mezi sebou.

Na propojenou domácnost už Apple ve svém Storu myslí
Na propojenou domácnost už Apple ve svém Storu myslí

O tohle se možná bude starat nový program „smart home“. Report deníku není příliš konkrétní. Mluví například o nové značce podobné Made for iPhone, čímž firma schvaluje reproduktory, dokovací stanice a jiné doplňky pro svůj smartphone. Apple by zkrátka certifikoval zařízení, která jsou navzájem propojitelná s ostatními. Není však jasné, jestli uvede i nějaký centrální prvek, nebo jím bude kterékoliv zařízení s iOS.

Financial Times zmiňuje, že by se večer doma mohla automaticky zapnout světla, jen coby uživatel vešel do dveří. Teď je otázkou, jak co budou tou spojovací vrstvou a aktivátorem. Konkurenti pracují na speciálních NFC štítcích. K tomu se Apple zatím neuchýlil, ale staví mikrosíť iBeacon založenou na Bluetooth.

 

MMF24

Apple už s iPhonem propojuje automobily, je proto žádoucí, aby sjednotil standardy i v domácnosti. Do smart home totiž fušuje také Google a Microsoft. Dále už ale nebudeme vařit z vody a počkáme si týden, než Apple novinky představí oficiálně.

Zdroj: Financial Times via MacRumors