Hlavní navigace

iiyama ProLite B2776HDS: 27” rychlík s 1ms odezvou

12. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonská firma iiyama málokdy překvapí uvedením opravdu high-endového produktu, a ani dnes tomu není jinak. iiyama ProLite B2776HDS je svou výbavou jasně cílena do mainstreamového segmentu trhu, s matricí typu TN tomu ani nemůže být jinak. Nejedná se však o špatný produkt, nakonec posuďte sami.

Jak jsem již naznačil na začátku, máme co do činění s úhlopříčkou 27”, což se již dá považovat za televizor do studentského pokoje. Použité rozlišení je samozřejmě Full HD (1920 × 1080 px), dnes již asi příliš nepřekvapí podsvícení pomocí LED. Dynamický kontrast je podle výrobce roven poměru 5 000 000:1 (naměřeno za neznámých podmínek), ještě zajímavěji působí udávaná 1ms odezva.

Z hlediska ergonomie musíme výrobce pochválit za nastavitelný stojan, někdo možná ocení i integrované reproduktory. I nabídka vstupů je překvapivě bohatá, triádu DVI, D-Sub a HDMI jsme zvyklí vídávat i u těch nejdražších modelů. Ať tak či onak, nastavená cena 6050 Kč bez daně není za tak rozměrný kus elektroniky mnoho. Dostupnost by měla být okamžitá.

Zdroj: iiyama TZ