Hlavní navigace

Těšte se. IKEA spolupracuje s Asusem a jeho Republic of Gamers na výrobě herního nábytku

14. 9. 2020

Sdílet

Zdroj: Asus / koláž Cnews.cz
Na světě je prý okolo 2,5 miliardy lidí, které by se dalo označit za hráče. Herní nábytek je však spíše přehlížen. Přesně to si myslí IKEA a hodlá to změnit. Už za půl roku má dojít k zahájení prodeje nábytku, který nyní vyvíjí ve spolupráci s hráči a společností Asus.

Nábytek má být vhodný pro všechny věkové kategorie, zřejmě tedy méně extravagantní a více elegantní. Ale hlavně cenově dostupný. Celkem má jít v první fázi o třicet produktů, přičemž o co přesně půjde IKEA nespecifikovala.

Produkty navrhne vývojové centrum IKEA v Šanghaji, kde aktuálně spolupracují designéři z obou firem. Pomáhají jim v tom i profesionální hráči. První produkty se na trh mají dostat zhruba za rok, ale v Číně už za půl roku.

IKEA už s mixem nábytku a technologií začala, a to velmi úspěšně. Spolupráce se Sonosem dala vzniknout reproduktorům ve tvaru lampičky a poličky, které šly na dračku. Pomohlo to i Sonosu. Na fotografii z tiskové zprávy je patrný stolní držák sluchátek, ale zřejmě nezůstane jen u toho. Dá se předpokládat, že v nabídce budou herní židle a stoly.

KL24

IKEA a nábytek Asus ROG IKEA a nábytek Asus ROG

„ROG je nadšené ze spolupráce s IKEA na vytvoření herního životního stylu pro hráče. Hráči vždy snili o perfektním herním prostoru, který je komfortní a funkční současně…“ řekl Kris Huang z Asusu.

zdroj: IKEA

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.