Hlavní navigace

Ikea nerozumí internetu. Konečně spustila e-shop, ale nedá se používat

7. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ikea v Česku bez velkých fanfár spustila online nakupování. Od června bylo možné zboží nejdříve vybrat v e-shopu a pak vyzvednout na prodejně. Počínaje zářím již ale nemusíte na některou ze čtyř poboček švédského obchodního domu, ale zboží si můžete na libovolnou adresu objednat z domova.

Ikea už spustila e-shop
Ikea už spustila e-shop

V rámci našeho lokálního řešení „Klikni a dovezeme“ připravujeme jednotlivé objednávky přímo v našich obchodních domech a doručujeme je ve spolupráci s našimi lokálními partnery v oblasti dopravy. V budoucnu bude některé objednané zboží našim zákazníkům doručováno přímo z našich globálních centrálních skladů,“ říká Nina Maláková, manažerka e-commerce v Ikei.

Současný e-shop jen pouze z nouze cnost. Plnohodnotný online obchod, který už Ikea nabízí v některých západních zemích, bude u nás až v roce 2018 nebo 2019.

 

Aktuálně to na Ikea.cz funguje tak, že si vyhledané zboží přidáte do nákupního seznamu (nikoliv košíku jako jinde), v seznamu pak musíte zvolit některou z poboček pro zjištění skladových zásob a až poté se objeví kouzelné tlačítko Nákup online. V něm si vyberete vyzvednutí na pobočce (za 300 Kč) nebo dovoz na libovolnou adresu (od 600 Kč).

KL24

Nábytkářské firmy si za dopravu běžně účtují vyšší stokoruny. Ikea ale prodává i drobné předměty, je proto škoda, že se doprava platí nikoliv za objem nebo hmotnost, ale za cenu. Objednávka v hodnotě do 5000 Kč bude stát vždy 600 Kč, i když koupíte dva ručníky a svíčku. Kompletní ceník najdete zde.

Zdroj: Ikea

Byl pro vás článek přínosný?