Hlavní navigace

Ikony a Windows 10: ty hezké před námi Microsoft patrně tají (oživeno)

19. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Původní článek:

Hodnotit nedokončený software je ošemetné v mnoha ohledech. Především mohou vývojáři záměrně i nezáměrně vypustit různé funkce, aby nás ještě měli čím překvapit. Na seznamu dále najdeme chyby v kódu nebo špatnou optimalizaci. Také uživatelské prostředí se formuje postupně.

Ikony patří k věcem, které mohou být na svých místech teoreticky jako první. I ty před námi ale vývoji mohou tajit. Ať už je to záměr, nebo nikoli, Microsoft nám patrně zatím nepředvedl ikony, které budou skutečně použity ve Windows 10. Opravdu bychom se divili, protože ty současné nestojí za nic.

 

Myšlenku, že firma prozatím používá jen zástupné ikony, vyslovilo na blogu studio The Iconfactory. Pokud jeho práci neznáte, vězte, že pro Microsoft vyrobilo řadu ikon pro Windows XP a později pro Windows Vista nebo Xbox 360. The Iconfactory podle vlastních slov není zodpovědné za nynější ikony ve Windows 10 Technical Preview.

Vzpomeňme na to, jak Microsoft na poslední chvíli vypustil z Windows 8 průhledné prostředí Aero. Pokud nám ve finále nepředvede pěkné ikony pro Windows 10, sním svou klávesnici. Nebo raději ne.

Pohled na Windows 10 (build 10036)
Pohled na Windows 10 (build 10036)

Oživeno:

Sotva jsme se o tématu zmínili, Neowin vyšátral, že Microsoft testerům ukázal novou sadu ikon a sbírá zpětnou odezvu. To nás vede k myšlence, že firma nepoužila jen tak nějaké zástupné ikony, ale spíše zkouší, co uživatel snese a žádné lepší dílo v záloze zatím nemá. Jedná se patrně o pozvolný proces, kdy uživatel řekne, co se mu líbí a nelíbí. Osobně ani z nové sady příliš nadšený nejsem, i když o posun správným směrem se jedná.

MMF24

Návrh nových ikon pro Windows
Návrh nových ikon pro Windows | Foto: Neowin

Zdroj: The Iconfactory