Hlavní navigace

Infografika: jak vypadá jeden den na internetu

9. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internet si žije svým vlastním životem. Nikdo si však neuvědomuje, kolik informací se na něm zpracuje za jediný den. Přibližné statistiky vám nastíní následující infografika.

V průběhu jednoho dne se zpracuje takové množství dat, že by se zaplnilo 168 milionů DVD. Lidé napíší tolik příspěvků do blogů, že by to vystačilo pro časopis Time na 770 let. Dokáží odeslat více než 294 miliard e-mailů. Kdyby se měl takový počet zpráv poslat listovními zásilkami, americká pošta by dopisy zpracovávala dva roky.

Uživatelé jsou při sdílení informací aktivní všemi směry. Na YouTube každý den nahrají 864 tisíc hodin videa, na Facebook přidají 250 milionů fotografií, zhlédnou 22 milionů hodin televizních pořadů a filmů online, poslechnou si 18,7 milionu hodin streamované hudby nebo si stáhnou 35 milionů aplikací do mobilních telefonů.

Zajímavé jsou rovněž statistiky zobrazení jednotlivých sociálních sítí. Nejoblíbenější je Facebook, který použivá 172 milionů unikátních návštěvníků denně. Na druhém místě je Twitter s 40 miliony, na třetím je profesní síť LinkedIn s 22 miliony, kterou dohání Google+. Pátou pozici drží mladý Pinterest.

CS24

Ale co je opravdu dost zarážející fakt, za den se na celém světě prodá 378 tisíc iPhonů, což je více než počet narozených dětí.

Internet