Hlavní navigace

Názor k článku Informace k Radeonu RX Vega: odhalení za 12 dní, AMD zvažuje 16GB verzi a další střípky od Alich - No a to je přesně to, co se...

  • 20. 5. 2017 16:42

    Alich

    No a to je přesně to, co se děje u AMD stále dokola. Pracují na podpoře technologií, které jsou sice super, ale neumí to protlačit, takže pak jejich výrobky končí u tvrzení "tohle vydrží déle než konkurence, protože máme podporu 1500 funkcí". Jenže když se tato skutečnost stane relevantní, tak už je to jedno, protože na trhu už je nová generace s výkonnějšími čipy a podporou nových technologií a tedy lepšího výkonu se docílí novou kartou. Toho přesně využívá Nvidia, releasují mnohem promyšleněji a častěji a kašlou na podporu každé malé funkce, co se ve světě najde. Pokud je pak něco třeba "donasadit", tak do zapnou SW v ovladačích a doženou výkonem. Pak nemají konkurenci a můžou nasadit cenovou laťku. Ono je ještě potřeba si uvědomit, že častější release přinášejí větší flexibilitu a zároveň i efektivnější využití testování a sbírání poznatků (vývojáři a uživatelé) pro nové generace karet.
    Btw: stačí se podívat na dostupnost RX 580. Ne, že by se ty karty nedaly sehnat, ale více než polovina je jich v obchodech "na dotaz" a to měsíc+ po startu prodeje.